Haal de Brabantse Boerenbox in huis

08-04-2020
954 keer bekeken

Bestel nu de Brabantse Boerenbox van lokale boeren. Help lokale producenten, die mede afhankelijk zijn van export en horeca. Zij kunnen een steuntje in de rug gebruiken én jij verwent jezelf met de lekkerste producten! FoodUp Brabant ondersteunt dit project via RIJP.

Boeren in de korte keten zijn momenteel misschien wel de ondernemendste ondernemers. Corona zet alles in de hoogste versnelling. Ook bij RIJP, de nieuwe coöperatie waarin streekproducten-boeren samen optrekken. Vooruitlopend op hun gezamenlijke platform – later dit voorjaar - lanceren ze nu de Boerenbox. Geen maaltijdpakket, maar een boodschappenbox met producten van delicatessenniveau tegen een betaalbare prijs. 

Je bestelt een van de boxen gemakkelijk via de webshop supportyourlocalsbrabant.nl en betaalt met iDeal. Bestellen kan iedere donderdag tot uiterlijk 12.00 uur, ophalen van de box kan bij een van de aangesloten boerderijwinkels op vrijdag tussen 13.00 en 16.00 uur of zaterdag tussen 10.00 en 16.00 uur.

 

RIJP

RIJP is een online platform dat korte keten afzet faciliteert. Consumenten kunnen direct kopen bij de boer! In de Brabants Beste Boxen zijn de mooiste producten van 21 RIJP-boeren verzameld, zo kun jij alvast kennis maken met hun producten: Eerlijk, heerlijk, vers en lokaal! Het is een initiatief van een aantal boeren, ZLTO, Geodan, HAS Hogeschool en FoodUp Brabant.

Supermarkten hebben een heel krachtige positie in de keten van boer naar bord. Vanuit die positie helpen ze boeren niet altijd hun product voor een lange periode rendabel in het schap te krijgen. Door het weghalen van die schakels kunnen we een eerlijke prijs bieden voor de boer en voor jou!

De RIJP-boeren dragen maar wat graag bij aan het vieren van deze mooie en bijzondere lente. Hoewel we hem dit jaar thuis zullen moeten vieren, willen we er op deze manier toch een feestje van maken! Je haalt alles gemakkelijk af bij een RIJP-boer bij jou in de buurt, alles is al in een box voor je verzameld, dus je hoeft niet in de winkel nog spullen bij elkaar te zoeken! Ideaal dus, en we hebben veel afhaallocaties door heel Brabant, dus er zit er vast wel een bij jou in de buurt.
 

#Supportyourlocals

Support Your Locals roept heel Nederland op om lokale producten te kopen en samen korte ketens op te bouwen. Jij kunt helpen door een van de drie boodschappenboxen te bestellen; ook leuk om iemand cadeau te doen!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen