Kennis en inspiratie uitwisselen tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven

15-11-2019
82 keer bekeken

De Brabantse challenge Innovation Makers Agrifood daagt studenten uit! Ruim 10 challenges komen aan bod in het innovatieprogramma, een initiatief van provincie Noord-Brabant en haar partners – AgriFood Capital, Grow Campus, Ondernemerslift Plus en AgroFood Innovation (AFI).

Het resultaat wordt gepresenteerd tijdens het AgriFoodTech Festival op 11 december. De redactie van het AgriFoodTech Platform sprak met projectleider Paula Rijkens van Provincie Noord-Brabant.

Voor de masterclasses werden topsprekers en vakgoeroes uitgenodigd om de studenten bij te praten over de laatste ontwikkelingen rondom Future Food, High Tech Farming en Food Value. In de eerste sessie sprak Frederike Praasterink, (inter)nationaal erkende wetenschapper op gebied van voeding en gezondheid en duurzame voedselontwikkeling, over hoe het toekomstige voedselsysteem eruitziet in de wetenschap dat onze voedselketen veel milieueffecten heeft. Ook Stijn Markusse, eigenaar Boerschappen, neemt ons mee in de wereld van een nieuw voedselsysteem. In de andere sessies spreken Jacob van den Borne en Jos Hakkenes over high-tech farming en Carlos Faes van Philips Fruittuin en Josse van Buitengewone Varkens over nieuwe verdienmodellen.

Challenges
De challenges haken in op trends en ontwikkelingen in de agrofoodsector. Van het bedenken van een oplossing voor de reststroom-vervaardiging van vis tot een antwoord op de vraag: hoe kunnen jars recycled worden?De studenten leveren een ‘proof of concept’ op: wat is er nodig om jouw idee te realiseren? Dat betekent dat de studenten moeten nadenken over het concretiseren van een challenge. De verbinding tussen onderwijs, overheid en bedrijfsleven is in dit programma heel belangrijk. We zijn er trots op hoe we dat dit jaar hebben kunnen neerzetten.

Benieuwd geworden naar de overige challenges? Die vind je hier. Wil je graag het AgriFoodTech Festival bijwonen? Dat kan ook: op deze pagina kun je je aanmelden

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen