Creativity World Forum: thema voedsel in Meijerijstad

30-09-2019
53 keer bekeken

Op de tweede dag van het Creativity World Forum (21-23 oktober) kun je je verdiepen in een thema en aan de slag met actuele cases. Een van de thema’s is voedsel ofwel ‘The paradox of (un)limited Food Supplies’, met activiteiten in Meierijstad.

De voedselproductie en -consumptie begint tegen grenzen aan te lopen. De wereldbevolking en de welvaart groeien, maar een op de negen mensen lijdt honger. Tegelijkertijd groeien de problemen door obesitas en diabetes. Maar ook wordt er nog veel voedsel verspild, heeft klimaatverandering invloed op productie en landbouw op natuur. Hoe laten we de balans doorslaan naar een gezonde, blije en smakelijke wereld? Als belangrijk duurzaam ontwikkelingsdoel (SDG) is op het Creativity World Forum (CWF2019) daarom ook speciale aandacht voor ‘Food Supplies’.

Creatieve bijdrage

Minder afval, betere voeding en gezondheid, nieuwe boeren en nieuwe landschappen staan daarom op deze dag centraal. Welke rol en verantwoordelijkheden heeft Brabant? En hoe kunnen creatieven bijdragen aan oplossingen?

Food Supplies op CWF2019

We hebben hier alvast alle programmaonderdelen rond Food Supplies op dag 2 van het CWF2019 voor je op een rij gezet:

Voedselverspilling

De stichting Samen tegen voedselverspilling presenteert concepten die zich bewezen hebben en helpen je ontdekken hoe je vanaf morgen kunt veranderen. Interactieve werksessie.

Cocreatie

Cocreatie met ontwerpers kunnen leiden tot doorbraken. Maar daarmee heb je nog geen businesscase. Hoe zorg je dat die er wel komt? Interactieve werksessie. Als spreker is Marieke Eyskoot aanwezig, expert duurzame mode en lifestyle, auteur van ‘This is a good guide – for a sustainable lifestyle’ en consultant.

Dierenrechten

Staan mensen boven dieren of zijn dier en mens gelijk? In het debat lijkt de nuance verloren en wordt een grote middengroep niet gehoord. Interactieve werksessie.

Vleesvervangers

Nutriënten, herkomst, techniek en marketing: dat zijn de ingrediënten om samen de toekomst mee te creëren.  Interactieve werksessie, geleid door een trendonderzoeker.

Fitte, gezonde samenleving

Hoe kun je als overheid de leiding nemen in het streven naar een fitte, gezonde samenleving? In deze workshop wordt een ‘start vandaag’ uitdaging van Meierijstad gepresenteerd. Doelgericht, creatief en duurzaam.

Gezond eten

Wat kun jij doen als het gaat om gezond eten? Wie zou nog meer zijn verantwoordelijkheid moeten nemen? Met elkaar vormen we de openbare ruimte. Hoe kun je aanzetten tot verandering en andere inspireren hetzelfde te doen? Interactieve werksessie.

Voedselverspilling

Ontdek hoe voedselverspilling eruit ziet in ’s werelds eerste voedselverspillingslab (Three-Sixty, Veghel), laat je inspireren door oprichter Bob Hutten en ontdek welke verrassende samenwerkingsverbanden nu al het verschil maken. Met excursie.

Mannenvlees

Iedereen die zuivel en eieren eet, zou ook van de mannelijke dieren moeten houden. Ontmoet de ondernemers die met mannenvlees werken. Met De Lekkere Man. Excursie.

Herenboeren

Community Supported Agriculture (CSA) is de internationale term voor een boerderij met nauwe banden met de gemeenschap. Bij Herenboeren ‘huren’ families samen een boer in. Maak kennis met het concept. Excursie naar Herenboeren Wilhelminapark (Kampspoor, Boxtel).

Bekijk de website van CWF2019 voor het hele programma over Food Supplies.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen