Creativity World Forum: anders kijken, denken en doen

09-09-2019
75 keer bekeken

Verrassende sprekers, fascinerende vragen en een internationale vibe. Dat biedt het Creativity World Forum 2019, een driedaagse internationale conferentie over creativiteit en innovatie. CWF2019 vindt plaats van 21 tot en met 23 oktober in Brabant. Op dag 2 is er onder meer een dagsessie over Food.

Het Creativity World Forum (CWF2019) draait om anders kijken, anders denken en anders doen. Van de plastic soep tot verspilling van voedsel, van maatschappelijke ongelijkheid tot klimaatverandering, als maatschappij staan we voor immense uitdagingen. De motor voor verandering is creativiteit. Op het CWF2019 kun je drie dagen lang de kracht van creativiteit ervaren.

Deze video of informatie wordt ingeladen vanaf een andere website en kan alleen getoond worden als marketing cookies zijn toegestaan.

Sustainable Development Goals

Tijdens het CWF2019 komen 2.000 creatieven, ondernemers, beleidsmakers, docenten en studenten uit de hele wereld samen om te werken aan de creatieve oplossingen van morgen. De Sustainable Development Goals (SDG’s) van de Verenigde Naties vormen de ‘to-do’ lijst.

De focus ligt op de duurzame ontwikkelingsdoelen Goede gezondheid en welzijn (3), Betaalbare en duurzame energie (7), Waardig werk en economische groei (8), Verantwoorde consumptie en productie (12) en Klimaatactie (13).

 

Programma Creativity World Forum 2019

Dag 1, maandag 21 oktober, begint met een show met verrassende sprekers in het Parktheater in Eindhoven. Zo spreekt Lilly Platt, het Nederlandse meisje dat op haar zevende begon met het opruimen van zwerfafval in haar buurt en vijf jaar later een invloedrijke stem is op het gebied van plasticvervuiling. Dennis Karpes, oprichter van Dance4Life, die zich nu volledig stort op het tegengaan van de verwoestijning van Afrika. En filosoof en kunstenaar Koert van Mensvoort, die je anders laat kijken naar het voedsel van de toekomst. De dag eindigt met een onvergetelijke food experience gecureerd door food futurist Chloé Rutzerveld.

Bekijk hier de lijst van alle sprekers op #CWF2019

Dag 2 is expeditiedag. Op vijf locatie in Brabant kun je op zoek naar verdieping en écht samen aan de slag met actuele cases op het gebied van mobiliteit (Helmond), inclusiviteit (Tilburg), resources (West-Brabant/Breda), food supplies (Meierijstad) en vooruitgang (Eindhoven). Samen ervaar je hoe je creativiteit kunt inzetten om tot nieuwe oplossingen te komen.

Op de derde en laatste dag komen in het Parktheater in Eindhoven bestaande kennis en nieuwe inzichten samen en wordt gekeken naar de toekomst. Daarvoor zijn er onder meer sessies met changemakers zoals Michael Green (Social Progress), Lucas de Man (Nieuwe Helden), Jalila Essaidi (BioArt Lab) en Milo Chao (Chao&Cao). Afsluiter is mindfucker Victor Mids, voor een flinke portie positieve verwarring.

Bekijk het volledige programma op de website. Vanwege het internationale karakter is de voertaal Engels.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen