Wegwijzer voor veehouders beschikbaar

21-04-2020
427 keer bekeken

​​​​​​​Vanaf nu is er een wegwijzer voor veehouders beschikbaar die een praktisch overzicht biedt van de regelgeving bij de keuzes die veehouders moeten maken.

Veel veehouders in Brabant maken de komende jaren belangrijke keuzes voor de toekomst: doorgaan en investeren, omschakelen of stoppen. De Wegwijzer voor veehouders geeft een praktisch overzicht van regelgeving en mogelijkheden. 

Ga naar de Wegwijzer voor veehouders

  • Ga ik door met mijn bedrijf en investeer ik (zonodig) in duurzame stalsystemen? 
  • Ga ik omschakelen naar andere bedrijfsactiviteiten? Of stop ik met mijn bedrijf? 

Welke keuze de beste is, hangt vrijwel altijd af van iemands persoonlijke situatie. Deze Wegwijzer brengt – per diercategorie en per keuze – in beeld welke regelgeving en mogelijkheden van toepassing zijn. En laat zien welke vervolgstappen daarbij horen. De Wegwijzer wordt actueel gehouden en volgt de geldende Interim Omgevingsverordening.  

Heeft u vragen of opmerkingen over de wegwijzer? Stuur dan een mail naar: transitieveehouderij@brabant.nl.

Hoe gebruikt u de Wegwijzer? 

De Wegwijzer voor veehouders is een interactieve PDF. Dat betekent dat u, door te klikken op de buttons of de hyperlinks, bij de informatie komt die u zoekt. U kunt ook op elke pagina een stap terug. Verder kunt u pagina’s naar keuze uitprinten door op het printersymbool te klikken.  

  1. Kies een dier(sub)categorie en of u wilt stoppen, omschakelen of doorgaan met uw bedrijf.
  2. Kies de bedrijfssituatie die voor u van toepassing is.
  3. U krijgt een overzicht van de regelgeving die voor uw situatie van toepassing is, met doorlinks naar eventuele formulieren of meer informatie.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen