Extra ondersteuning voor Brabantse bedrijven

24-04-2020
223 keer bekeken

Voor Brabantse bedrijven biedt het landelijk steunpakket van LNV niet altijd uitkomst. Samen met ZLTO wordt gekeken hoe de sector vanuit provinciaal beleid ondersteund kan worden.

Binnen de land- en tuinbouw worden vooral bedrijven in de sierteelt en met afzet aan horeca hard getroffen.

Voor Brabantse bedrijven biedt het landelijk steunpakket van LNV niet altijd uitkomst. Samen met ZLTO wordt gekeken hoe de sector vanuit provinciaal beleid ondersteund kan worden. Acties gericht op lokale afzet aan consumenten zijn al in gang gezet. Zo is het platform RIJP! versneld gelanceerd en ondersteunt de provincie Boerschappen om per direct boerenoverschotten af te kunnen nemen door ze aan te bieden aan consumenten.

Bij het uitbreken van de coronacrisis heeft de Provincie direct 5 miljoen euro beschikbaar gesteld om de gevolgen van corona op de Brabantse economie en werkgelegenheid zo klein mogelijk te houden. Een aantal maatregelen zijn (versneld) uitgevoerd, en bovenstaande acties zijn hier een voorbeeld van. Lees hier over de eerste resultaten van de Brabantse corona-aanpak voor de verschillende sectoren.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen