GoodFoodClub voor duurzame, lokale streekproducten

30-04-2020
313 keer bekeken

Steeds vaker kiezen Brabanders voor lokaal, gezond en duurzaam voedsel. Omdat de meeste landwinkels, pluktuinen en voedselbossen op verborgen plekken zitten heeft de BMF de GoodFoodClub.nu gelanceerd. Dit sluit aan bij 'Support Your Locals' waarbij FoodUp Brabant betrokken is.

De GoodFoodClub.nu geeft een overzicht waar je als consument duurzame aanbieders bij jou in de buurt kunt vinden.

Nu de afzet aan restaurants, festivals en cateraars is weggevallen kunnen consumenten genieten van deze mooie streekproducten. Met de GoodFoodClub willen de BMF en de andere Natuur- en Milieufederaties het aandeel duurzame landbouw in Nederland en Brabant vergroten, ook na de coronacrisis. 

Support our locals 

Op de GoodFoodClub.nu vinden consumenten lokale aanbieders bij hen in de buurt. Zoals de Hillekens Hoeve uit Etten-Leur en Tuinderij de Es uit Haaren. “Met de GoodFoodClub maken we alle duurzame lokale aanbieders goed vindbaar,” zegt Mattheus Bleijenberg, campagneleider van de GoodFoodClub. “We roepen consumenten op om hen te steunen. Support our locals en kies vaker voor lokaal, gezonder en duurzamer voedsel, ook na de coronacrisis.” 

Met de GoodFoodClub brengen de Natuur- en Milieufederaties boeren en burgers meer met elkaar in contact. Er zijn in Nederland honderden boeren, landwinkels, tuinderijen, voedselbossen en adressen waar je de mooiste duurzame lokale groenten, kaas, wijn, noten, vlees en fruit kunt kopen. Alleen weten nog niet alle consumenten hen te vinden. 

Meer aanbieders in Brabant gezocht

De GoodFoodClub is het digitale platform waar bewuste consumenten en aanbieders van lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel elkaar kunnen vinden. Op de site staat ook informatie over activiteiten bij boeren en inhoudelijke informatie over gezondheid, milieuvoordelen, voedselverspilling en de voordelen voor de natuur. Heb je interesse om als consument of aanbieder mee te doen? Kijk dan op hun website of volg de GoodFoodClub op Facebook, Instagram en Twitter.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen