Bekijk de special 'De boer in de keten' van Netwerk Platteland

26-05-2020
1014 keer bekeken

Het Netwerk Platteland heeft een digitale special 'De boer in de keten' uitgebracht. Hoe draagt het plattelandsontwikkelingsprogramma bij aan dit thema? Met ook aandacht voor FoodUp Brabant en het Brabantse korte keten platform RIJP.

Europa, het Rijk en de provincies werken samen aan het plattelandsontwikkelingsprogramma 2014-2020 (POP3). Vanuit dit Netwerk Platteland is nu de eerste digitale special 'De boer in de keten' uitgebracht! Met ook aandacht voor het Brabantse korte keten platform RIJP. Bekijk het digitale magazine 'De boer in de keten'.

RIJP

RIJP is een dienstenplatform dat korte keten afzet op een professionele wijze faciliteert. RIJP zorgt voor een korte keten naar supermarkten, horeca, cateraars en collega-boerderijwinkels, en vergroot daarmee de markt en marktpositie van boeren. Het is de uitkomst van het gezamenlijk project Korte keten 2.0 van FoodUp Brabant, ZLTO, HAS hogeschool, dataspecialist Geodan en boeren met ambities in de korte keten.

Hoe het werkt

De boer zorgt voor een uniek, authentiek product en het platform zorgt voor de koppeling met de markt en organiseert de logistiek, de automatisering (zoals voorraad, bestellen en betalen). Verder bevat het platform tools om jouw unieke verhaal in beeld te brengen.

Door de krachten collectief te bundelen creëert RIJP schaalvoordelen en is het een interessante partner voor marktpartijen. Daarnaast kun je, als je bijvoorbeeld een boerderijwinkel hebt, door RIJP onderling eenvoudig beleverd worden en kan RIJP je voorzien van marketingtools zoals een webshop.

Netwerk Platteland

Het Nederlandse 'Netwerk Platteland' is lid van het Europees Netwerk voor Plattelandsontwikkeling (ENRD). Elke lidstaat van de Europese Unie krijgt geld om te investeren in het platteland, maar daaraan zijn voorwaarden verbonden. Eén daarvan is het bouwen van een actief 'Netwerk Platteland' dat - als organisatie - optreedt als vraagbaak, facilitator, verbinder, kennismakelaar, inspiratieplatform en als aanspreekpunt. Het feitelijke Netwerk bestaat uit mensen en organisaties, zoals FoodUp Brabant, die zich aangesproken voelen tot de opgaven waar het platteland voor staat en mee willen doen. 'Netwerk Platteland' wordt gefinancierd door EU, provincies en Rijksoverheid. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen