BeLeef 2020: hét inspiratie-event voor de Brabantse agrivrouw

24-08-2020
628 keer bekeken

Typerend voor de agrarische sector is dat de werksfeer van en rondom het bedrijf direct merkbaar is aan de keukentafel. Als vrouw heeft dit effect op jou, je partner en het gezin. Het kost energie... Dat kan anders! Daarom organiseren we het 'energizing' traject BeLeef 2020!

Gezin. Boerderij. Werk. Hobby’s. Buren. & Vrienden. Jij geeft het aandacht. En wat aandacht krijgt groeit. Wanneer besteed je deze aandacht aan jezelf? En wat brengt het je? Welke ingrediënten heb jij nodig, voor jouw ideale buffet? Wat schep je wel én niet op? Jíj hebt de keuze. Dat ontdek jij tijdens BeLeef2020!

“Als mijn gezin gelukkig is, ben ik dat ook.” Herkenbaar voor jou? Logisch, vrouwen houden van nature van harmonie, zijn zorgzaam, hebben een sterke intuïtie en zijn échte verbinders. Ze voelen zich verantwoordelijk voor het welzijn van hun gezin, het bedrijf en de relatie met de omgeving.

Voedseltransitie

Typerend voor de agrarische sector is dat de werksfeer van en rondom het bedrijf direct merkbaar is aan de keukentafel. In goede tijden, geeft het een bom energie. De keerzijde geeft het gevoel van onmacht en verwarring. De sector is in beweging, een transitie. De wereld verandert en daarmee ook het voedselsysteem. Door de transitie is een zoektocht naar nieuwe kaders ontstaan. Concreet betekent dit bijvoorbeeld de vaststelling van nieuwe regelgeving. De omgeving reageert anders en de impact op het bedrijf en – belangrijker – op jullie persoonlijk wordt groter.

What doesn’t kill you makes you stronger

Jij – als vrouw met die sterke intuïtie – voelt direct wat het effect is bij jezelf, je partner en het gezin. De harmonie aan de keukentafel wordt onderbroken. Dit proces speelt zich vaak af op een onbewust niveau. Je wil de harmonie behouden dus je legt automatisch alle verantwoordelijkheid in één keer op jouw bord. Vervolgens ga je hard aan het werk om de harmonie te herstellen. “Eerst zorgen dat de rest verder kan, daarna ik weer”, herkenbaar? Dat kost energie, geeft stress en brengt je uit balans. Je komt er iedere keer wel weer uit. What doesn’t kill you makes you stronger, toch? Maar wat nou als het veel minder energie hoeft te kosten? En je veel minder stress en onbalans hoeft te ervaren? Wat als het ánders kan? Dat zou nog eens ‘Energizing’ zijn!

Energize!

BeLeef2020 helpt je. Want energie krijgen zit niet alleen in nieuwe dingen doen, maar ook in dingen op een nieuwe manier doen. Waarom doe jij wat je doet? En wat zijn jouw mogelijkheden zonder te denken in beperkingen? Tijdens BeLeef2020 ga je van ‘het overkomt me’ naar ‘mijn eigen weg kiezen’. Doen wat past bij jou, bij jullie én dus uiteindelijk wat past bij het bedrijf. Van negatieve energie naar positieve, duurzame energie en eigen kracht. Ons doel is dat jij bewust gaat ervaren wat het betekent als je de wereld gaat zien als een lopend buffet en dat je de keuze hebt om op te scheppen wat energie geeft.

Wij stellen je voor aan krachtige, inspirerende vrouwen die laten zien wat er mogelijk is als je besluit om jouw dromen achterna te gaan. Om het onmogelijke mogelijk te maken. Om kansen te pakken en te benutten. Wanneer je terugkijkt op BeLeef2020 dan wéét je wat je anders gaat doen, en zet alle opgedane inspiratie en energie in om dit te realiseren. Bij jezelf, jouw gezin én het bedrijf.

Programma

Op 3 november én 8 december zorgen Marlies en Rianne van Mevrouw de Boer voor een fantastische online belevenis. Met live inspiratie door krachtige agri-vrouwen én hulp in het opstellen van jouw doelen en hoe deze te realiseren. Maar ook juist buiten deze twee live-momenten helpt BeLeef2020 jou al vanaf oktober om te werken aan jouw persoonlijke doelen als agrarische vrouw.

Online belevenis

Van een live event naar een grootse online belevenis. Door COVID-19 is het helaas niet mogelijk om elkaar fysiek te ontmoeten. Dat is – na het succes van vorig jaar – best wel even slikken. Maar, we blijven denken in mogelijkheden. We krijgen namelijk de kans om jou thuis te inspireren. Coronaproof, en de mogelijkheid voor een hele belevenis waardoor jij er veel meer uit kan halen. Een nieuwe uitdaging, daar krijgen wij energie van!

Mevrouw de Boer – Marlies en Rianne ontwikkelen het traject en gaan je online begeleiden – heeft inmiddels veel ervaring met online events. Tijdens een van hun online trainingsprogramma’s is dit wat één van deelneemsters heeft ervaren:

“Toen ik hoorde dat door corona de trainingsdag online was, voelde ik weerstand. Dit kan nooit zoveel opleveren als een livedag, dacht ik. Maar het was heel waardevol en ik voelde juist veel verbinding en diepgang!”

Overtuigd? Meld je direct aan via de website van BeLeef!

Wat kun je verwachten van BeLeef2020?

Een krachtig traject met daarin:

  • Twee online live events
  • Inspiratie door krachtige, inspirerende agri-vrouwen
  • (Snack)momenten van o.a. BeLeef partners: we reiken video’s, teksten en sprekers ter inspiratie aan
  • Bewustwording van wat werkt en wat niet werkt
  • Het opstellen van doelen voor jezelf, jouw gezin en het bedrijf
  • Handvatten om jouw doelen te gaan realiseren
  • De enige échte BeLeef!-starterskit: je krijgt fijne goodies en het BeLeef2020 werkboek thuisgestuurd

Een energizing online traject waar je bij wilt zijn: dat vraagt om goede coaching vanuit BeLeef en commitment voor deelname vanuit jou als deelneemster. We vragen van iedere deelneemster daarom een bijdrage van €20,-. Hiervoor ontvang je een krachtig programma begeleid door Mevrouw de Boer én de BeLeef!-starterskit met fijne goodies, het BeLeef werkboek en meer!


Initiatiefnemers

In Brabant investeren we in de rol van de vrouw op het agrarisch bedrijf. Het BeLeef initiatief lag bij FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant) en Mevrouw de Boer, maar ook partners uit de sector nemen stelling door zich aan te sluiten bij BeLeef. Zo maken we steeds meer samen het verschil.
Tineke Laarhoven-Bom van FoodUp Brabant legt uit: “De consument laat steeds meer van zich horen over het huidige voedselsysteem. We zijn in een zoektocht terecht gekomen naar een nieuw voedselsysteem met nieuwe kaders. In de agrarische sector brengt dat onzekerheid, spanning en frustraties met zich mee die voelbaar zijn aan de keukentafel. Vrouwen zijn vaak de spil en hebben invloed op het proces. Ze zijn verbonden met het gezin, het bedrijf en de omgeving. Daarom organiseren we BeLeef. Vernieuwing van het voedselsysteem begint bij persoonlijke vernieuwing binnen een agrarisch bedrijf.”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen