Healthy Fridge zorgt voor gezond en lekker eten voor zorgpersoneel

15-09-2020
891 keer bekeken

Het Catharina Ziekenhuis Eindhoven krijgt een extra Healthy Fridge, mede mogelijk gemaakt door FoodUp Brabant/ Provincie Noord-Brabant. Medewerkers van het Catharina Ziekenhuis krijgen hiermee de gelegenheid om 24/7 gezond en lekker te eten.

Tijdens de Corona maanden bleek de beschikbaarheid van goed en gezond eten buiten de reguliere cateringuren een aandachtspunt. De Healthy Fridge vormt hierop voor bedrijven en instellingen een verse een welkome aanvulling. Medewerkers en bezoekers van het Catharina Ziekenhuis hebben met de Healthy Fridge 24/7 toegang tot heerlijke salades, poke bowls, wraps, yoghurts, noten en fruit. Healthy Fridge is een Brabants initiatief.

Brabantse ingrediënten

Voor de provincie Noord-Brabant brengt de Healthy Fridge twee dingen samen. Elies Lemkes-Straver, gedeputeerde Landbouw, Voedsel en Natuur: ‘’We vinden het waardevol dat zorgpersoneel ruimere mogelijkheden krijgt om op elk willekeurig moment van de dag gezond te eten. En vanuit mijn portefeuille vind ik het mooi dat de producten uit de Healthy Fridge grotendeels uit Brabant komen. Korte lijnen en goed voor de Brabantse voedselleveranciers.”

De provincie zorgt voor de voorfinanciering van de Healthy Fridge via het programma FoodUp Brabant. Verder zoekt Healthy Fridge samenwerking met de Jheronimus Academy of Data Science (JADS) om een algoritme te ontwikkelen waardoor de inkoop van de maaltijden zo efficiënt mogelijk plaats kan vinden en er zo min mogelijk voedsel verspild wordt.

Sterk in je werk

Voor het Catharina ziekenhuis is het de tweede Healthy Fridge. De eerste beviel het personeel zo goed dat het ziekenhuis graag een tweede wenste die bij het Catharina Kankerinstituut is geplaatst. Daar kunnen ook patiënten gebruik maken van de Healthy Fridge. Dit initiatief wordt mede ondersteund door verzekeraar Movir.

Het Catharina ziekenhuis zet met het programma Sterk in je Werk in op duurzame inzetbaarheid van haar personeel. Een onderdeel van dit programma is om medewerkers te ondersteunen in het maken van gezonde keuzes, ook met betrekking tot voeding. Mede dankzij de Healthy Fridge hebben medewerkers op elk moment van de dag toegang tot gezonde maaltijden. Dit wordt ook gewaardeerd door het personeel. Verpleegkundige Marina van Gennip is er blij mee: “Ik probeer niet alleen goed voor de patiënten te zorgen, maar ook voor mezelf. De Healthy Fridge heeft gezonde voeding waar je geen dip van krijgt, dat is met name in de nacht erg belangrijk. Ik maak er dan ook veel gebruik van.”

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen