Conferentie Data Driven Agrifood Future

16-09-2020
313 keer bekeken

De eerste internationale conferentie getiteld ‘Data Driven Agrifood Future’ wil de start markeren van internationale samenwerking op het gebied van datagedreven agrifood, om gemeenschappelijke innovatiebarrières aan te pakken en toepassingen in de praktijk te versnellen.

Duurzamere agrifood keten

Dit is buitengewoon urgent vanwege de behoefte aan een duurzamere agrifood keten. Van zaad tot grondstof, vee, landbouw, voedselverwerking en detailhandel. Binnen de voedselwaardeketen zit er veel potentiële waarde in data-integratie tussen de verschillende stappen van de keten. Totale integratie van gegevens door de hele keten kan op dit moment als een moonshot worden gezien. Daarom is integratie tussen deelstappen een belangrijke en realistische stap in deze richting.

Internationale alliantie

Onze ambitie is om een ​​internationale alliantie te creëren van ondernemers, wetenschappers en vertegenwoordigers van regionale en lokale overheden om datagedreven innovatie mogelijk te maken binnen de voedselwaardeketen, gericht op leren, inspireren, kennis en inzichten delen. Uiteindelijk willen we gemeenschappelijke uitdagingen creëren die we op verschillende plaatsen over de hele wereld kunnen aanpakken door middel van onderzoek, experimenten en ervaring.

Gezamenlijk initiatief

De internationale conferentie Data Driven Agrifood Future is een initiatief van de provincie Noord Brabant, de gemeente Den Bosch, de Den Bosch Dataweek (DBDW) de Jheronimus Academy of Data Science, Technische Universiteit Eindhoven, FME en AgriFood Capital.

Deze conferentie is onderdeel van de Den Bosch Dataweek (DBDW).

Aanmelden

De conferentie is voor iedereen die werkzaam is in de agrifoodsector en interesse heeft in data en innovatie. Deelname is gratis en vindt voornamelijk online plaats. De voertaal is grotendeels Engels.

Ga naar de website voor meer informatie over het programma.

Meld je hier aan.

 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen