Provinciale onderscheiding Hertog Jan voor Piet Janmaat directeur TOM

29-09-2020
150 keer bekeken

Bij zijn afscheid als directeur van de Tuinbouw Ontwikkelingsmaatschappij (TOM) ontving Piet Janmaat de provinciale onderscheiding Hertog Jan uit handen van gedeputeerde Elies Lemkes-Straver.

Piet Janmaat heeft zich, sinds hij bij de oprichting van de TOM in 2002 directeur werd, bovenmatig ingezet voor het glastuinbouwbeleid in Noord-Brabant. Glastuinbouw is gesaneerd op plaatsen waar deze ongewenst was (bijvoorbeeld in natuurgebieden) en juist geconcentreerd op andere locaties (zoals Nieuw Prinsenland). Daarbij heeft hij een belangrijke rol gespeeld in de verduurzaming van de Brabantse glastuinbouw. Voorbeelden zijn de collectieve zuivering van afvalwater en het zeer innovatieve benutten van reststromen van het proceswater van de suikerfabriek. Hiermee heeft hij gedurende meerdere jaren werkzaamheden verricht die van bijzondere waarde zijn voor de Brabantse samenleving. Op 24 september 2020 nam Piet Janmaat afscheid, omdat de opdracht voor de TOM is afgerond. Bij die gelegenheid ontving hij de Hertog Jan uit handen van gedeputeerde Elies Lemkes-Straver.

De provinciale onderscheiding Hertog Jan wordt uitgereikt aan Brabanders die zich verdienstelijk hebben gemaakt voor Brabant en de Brabantse samenleving. Het is een beeld van Hertog Jan te paard, naar een ontwerp van Willy van der Putt.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen