Maak kennis met Nieuwe Boeren

01-10-2020
231 keer bekeken

'Nieuwe Boeren' proberen hun agrarisch bedrijf om te vormen tot een duurzame en milieuvriendelijke onderneming. In de livestreamreeks 'Brabant op de schop' kun je een aantal van deze boeren volgen.

(foto: Robbert Frank Hagens)

In aflevering #7 van de livestreamreeks 'Brabant op de Schop' van De WaardenMakers krijg je een inkijkje bij de 'Nieuwe Boeren'. Zij zijn volop bezig om hun agrarische bedrijf om te vormen tot een duurzame en milieuvriendelijke onderneming, die in goede relatie staat met de natuur. In deze aflevering (dinsdag 6 oktober 15.30 tot 16.15 uur) kijken we rond bij akkerbouwer en boerenklimaatactivist Piet Hermus.

- Verder vertelt Thomas Jansen over zijn ervaringen als boerenzoon en bekijkt met ons hoe goede gewoonten van vroeger weer terugkeren in de bedrijfsvoering van de 'Nieuwe Boer'.
- En gaan we in gesprek met Brigitte de Swart, die een boek aan het maken is over deze nieuwe boeren. Met prikkelende quotes en mooie beelden geven we ook al een eerste indruk van het boek.
- Met Ardie van Honk gaan we in op het Markdal; boeren werken hier samen met bewoners, bestuurders en ondernemers samen aan verduurzaming van de landbouw en boerenbedrijven die in harmonie staan met de leefomgeving.
- Mark de Jong werkt bij ZLTO en bekijkt alle ontwikkelingen vanuit het belang van de boer: hoe kan dit het beste worden gediend?

Kijk dinsdag 6 oktober van 15.30 - 16.15 naar de livestream. Meld je aan via het aanmeldformulier, dan krijg je de link naar YouTube in je mail.

Deze serie livestreams is een follow-up van het programma Sustainable Energy Farming (SEF). Elke twee weken op dinsdag van 15.30 tot 16.15 uur.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen