Prijs voor concept ‘Try it in the Woods’ van Esri Eland

02-11-2020
1528 keer bekeken

Tijdens de Pitchnight van Stadmakers013 reikte de jury meer dan 3000 euro uit om ideeën te realiseren voor een nog toffer Tilburg. Esri Eland werd derde met haar concept ‘Try it in the Woods’ waarin FoodUp Brabant haar begeleidde.

“Niet alleen een hele mooie gelegenheid om geld te verdienen, maar vooral ook om elkaars ideeën verder aan te wakkeren, om verbanden te leggen, tips te ontvangen en ook zonder geld maar dankzij dit netwerk dingen mogelijk te maken!” zo begint host Amber Nijs de pitchnight op vrijdag 30 oktober in Factorium.

Esri Eland

Esri Eland, tweedejaars studente International Lifestyle Studies aan Fontys Hogeschool in Tilburg, heeft begin dit jaar een 'adventure-concept' ontwikkeld voor boeren die met voedselbossen/agroforestry aan de gang willen gaan. FoodUp Brabant dacht met haar mee. Vanuit haar interesse in wat wij eten, waar dit vandaan komt en hoe je als persoon een bijdrage kunt leveren aan een betere wereld startte Esri dit onderzoek. De centrale vraag (die zich in de loop van haar onderzoek ontwikkelde): Hoe kun je de marktpositie van boeren die met voedselbossen/agroforestry aan de gang willen gaan, versterken door middel van een nieuw concept?

Try it in the woods

Esri’s uitwerking 'Try it in the Woods' maakt bezoekers op een avontuurlijke manier bewust waar hun eten vandaan komt. Tijdens een expeditie op het terrein van de boer gaan de deelnemers al experimenterend op zoek naar de waarden van hun eten. Ze maken een avontuurlijke en onderzoekende reis waarin ze eerst terugkeren naar de tijd van jagers en verzamelaars. Na deze prehistorische ervaring, werpen deelnemers een blik op het toekomstige voedselaanbod. Tijdens een Future Food eetproef maken ze kennis met het eten van de toekomst.

Op onderstaande visualisatie staan de verschillende elementen uit haar concept weergegeven: Surviving in the Woods, Hunter & Gatherer Place, Outdoor Cooking en Future Wood Food. 

Pitchnight

In totaal negen kandidaten presenteerden tijdens de avond hun plannen om de stad Tilburg nóg toffer te maken. In een livestream van bijna drie uur kwam het idee van Esri voorbij als een soort ‘Expeditie Robinson bos’, waarin consumenten bewust gemaakt kunnen waren van hun voedselverbruik. Esri wint € 500,- met haar concept voor een (experimenteel) voedselbos waarbij consumenten op een survival-achtige manier meer leren over hun eigen voedselgebruik. Je eigen wild vangen, zelf een vis schoonmaken, maar met name de bewustwording van “wat eet ik, hoeveel, en wat doet dit met mijn omgeving” wil ze triggeren.

“Erg dankbaar dat ik één van die winnende pitchers mag zijn,
waarin ze kansen zagen en vertrouwen hadden. Samen komen we er wel!”

De pitchers ontvangen vanuit Stadmakers013 het bedrag en ondersteuning om hun idee te gaan realiseren.
 

Lees het artikel 'Studente Esri Eland presenteert Try the Woods' van mei 2020 en bekijk haar concept.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen