Theaterproductie Iets met Boeren naar najaar 2021

23-11-2020
983 keer bekeken

De voorstellingen Iets met Boeren die in mei 2020 zouden plaatsvinden, konden vanwege de coronacrisis niet doorgaan. Het enthousiasme van spelers en organisatie blijft onverminderd groot.

FoodUp Brabant, de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden en Bureau Pees gaan daarom de draad weer oppakken zodra de omstandigheden dit toelaten. We richten ons nu op het najaar van 2021. 

Veranderende landbouw

Iets met Boeren geeft op speelse, theatrale wijze inzicht in de actuele landbouw en brengt boeren, burgers en buitenlui samen aan tafel over de transitie van hun eigen buitengebied. Het is een initiatief van FoodUp Brabant, een team van Provincie Noord-Brabant dat zich bezighoudt met vernieuwing van het voedselsysteem. FoodUp Brabant nodigde de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden uit om op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar te brengen en om het publiek inzicht te even in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. Met de creatieve inbreng van Bureau Pees ontstond een theatraal format om boeren en burgers samen te laten buigen over de transitie van hun gezamenlijke buitengebied. Het streven is om ‘Iets met Boeren’ hierna ook in andere plaatsen in Brabant uit te voeren, elk met lokale toneelspelers en telkens zoveel mogelijk toegespitst op de specifiek lokale situatie. Dit theatrale format wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant. 
 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen