Aandacht voor culinair Brabant

26-11-2020
920 keer bekeken

Brabant en culinair genieten zijn al eeuwen met elkaar verbonden. FoodUp Brabant steunt en werkt samen met VisitBrabant om Brabant als duurzame Food-bestemming op de kaart te zetten. Zo zijn er foodroutes ontwikkeld en schitteren we als culinaire topregio in de nieuwe Belgische Gault & Millau Gids.

Publiciteit

Op maandagmiddag 23 november was de Belgische Gault & Millau Awards Show 2021. Jaarlijks een groots evenement, nu online. Nederland schittert als gastland in de nieuwe Gault & Millau Gids van 2021 met aandacht voor de ongekende gastvrijheid en het top culinair niveau van onze Bourgondische provincie.

Holland.com wijdt een aantal mooie artikelen aan Brabant. Lees het artikel over de vele culinaire gezichten van Brabant, de wondere wereld van de aardappel en de perfecte schuimkraag.

Daarnaast verschijnt er een mooi artikel over goed eten in Brabant in het Belgische magazine over vakantie en vrijetijdsbesteding Goodbye. Zodra dit artikel is gepubliceerd, zullen we het hier delen.

Foodroutes

VisitBrabant heeft prachtige Foodroutes ontwikkeld: culinaire ontdekkingstochten met bijzondere verhalen over de Brabantse eetcultuur. Deze verhalen beleef en proef je in speciaal samengestelde wandel- en fietsroutes vol smakelijke locaties. Van de hippe foodconcepten in Noordoost-Brabant en de Kempische streekproducten, tot de 'triple A' van West-Brabant. Een groot aantal mooie Brabantse bedrijven is hier nauw bij betrokken. De routes gaan langs producenten van streekproducten. De actieve promotie van de routes gaat lopen zodra de coronasituatie het toelaat.

Plantaardig genieten

Noord-Brabant is koploper als het gaat om teelt en productie van plantaardige producten. Het grootste deel van de vleesvervangers en andere plantaardige producten die we kennen hebben Brabantse roots. En uiteraard is Brabant ook dé plek waar je al deze plantaardige producten zelf kunt eten. Steeds meer restaurants zetten vegetarische en/of vegan gerechten op de kaart. Om het bewustzijn rondom de productie en consumptie van plantaardige eiwitten te vergroten, heeft FoodUp Brabant vorig jaar de Beste Brabantse Borrelplank geïntroduceerd; een assortiment van superlekkere borrelhapjes die voor een groot deel plantaardig zijn en van Brabantse makelij. Goed voor mens, dier en omgeving.

Beste Brabantse Borrelplank

Foto header: Veld bij Brabantse aardappelboer Van den Borne en een gerecht van Brabander Soenil Bahadoer, chef van het jaar bij Gault & Millau

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen