In opdracht van JOGG Tilburg, FoodUp Brabant (onderdeel van provincie Noord-Brabant) en de makelaars Jong Leren Eten gaan zij aan de slag met de vraag: “Hoe maken we gezonde en duurzame voeding vanzelfsprekend bij Brabantse jongeren en kunnen we ze aanzetten tot het maken van een bewuste voedselkeuze?”.
Tijdens het project van IVN Jongeren Adviesbureau doen leerlingen onderzoek, gaan zij in gesprek met (lokale) experts en bezoeken zij locaties in Brabant waar gewerkt wordt aan duurzaam en gezond eten. Het daaruit volgende advies – een campagne, challenge of nieuw ingerichte schoolkantine? - presenteren zij half april aan de opdrachtgevers. Geïnspireerd door de suggesties en adviezen van de jongeren, kunnen de opdrachtgevers gelijk aan de slag!
Meer informatie
Samen werken we aan een duurzame toekomst. Daarbij is één van de speerpunten van FoodUp Brabant het betrekken van onderwijs en jongeren. Neem contact op met Marcel Webster, mwebster@brabant.nl, voor meer informatie.