Nina Hogeveen prijswinnaar Rabobank Food Forward

25-02-2021
1878 keer bekeken

Op maandag 15 februari won Nina Hogeveen tijdens de thema-track Korte Ketens van Rabobank Food Forward met haar concept ‘De Boer aan Tafel’ de publieksprijs. Nina heeft de eerste ideeën voor dit concept in haar stage bij FoodUp Brabant ontwikkeld.

De Korte Keten is een breed onderwerp, dat veel actuele ontwikkelingen binnen de voedselketen raakt. Dit werd duidelijk toen de deelnemers aan de eerste thema-track van Food Forward hun ideeën presenteerden. Onderwerpen als bodemproblematiek, stikstof, maar ook boer-burgerverbinding, biodiversiteit en veranderende consumentenbehoeftes kwamen in de pitches aan de orde.

Het concept 'De Boer aan Tafel' van Nina Hogeveen was één van de vier innovatieve en uiteenlopende ideeën om de voedselketen te verkorten. De andere concepten waren 'Beter eten uit de korte keten', 'Support Your Locals 010' en 'Gelijke Munt'.

Tijdens haar stage bij FoodUp Brabant (onderdeel van provincie Noord-Brabant) heeft Nina haar concept Boer aan Tafel bedacht en daarna in een team verder doorontwikkeld. Boer aan Tafel is een restaurantformule waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van producten van lokale producenten. Het moet voedselproducenten letterlijk weer op de kaart zetten. Nina’s droom is om in de toekomst ‘Boer aan Tafel’-restaurants te openen, maar het toepassen van dit idee in bestaande horecazaken is een goede eerste stap. In onderstaand filmpje is haar concept verder toegelicht.

Als prijswinnaar wordt Nina bij de verdere ontwikkeling van haar concept ondersteund door Christiaan Vette (actief als veranderspecialist in de foodsector). Daarnaast mag ze als winnaar van de publieksprijs een podcast laten maken.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen