Eindconferentie Interreg STRING

26-02-2021
847 keer bekeken

Op 10 maart vindt de eindconferentie plaats van Interreg STRING. Tijdens de eindconferentie vertellen de regio’s over hun geleerde lessen in deze Europese samenwerking. Wil je meer weten over innovatie en bijzondere samenwerkingen in landbouw & voedsel? Meld je dan aan.

STRING (STrategies for Regional INnovative Food Clusters) is een Interreg project van 2014 tot 2021 met zes Europese regio’s: Noord-Brabant (Nederland), Alsace (Frankrijk), Castilla y Léon (Spanje), Emilia Romagna (Italië), Debrecen (Hongarije) en Covasna (Roemenië).

De provincie is lead partner van het STRING project. Samen met ZLTO en een aantal andere stakeholders is de afgelopen jaren gewerkt aan de ontwikkeling van regionale foodclusters om innovatie verder te brengen. Met als doel een gezonder en duurzamer Europees voedselsysteem.

Farm to fork

Voor uitdagingen van deze omvang is innovatie nodig. Volgens het gedachtegoed van STRING haal je innovatie daar waar de voedselketen raakt aan andere domeinen, zoals gezondheid en technologie. En daar waar overheid, ondernemers, wetenschap én de consument samenwerken. Tijdens de eindconferentie vertellen de regio’s over hun geleerde lessen over het werken in food clusters en kijken we met interessante sprekers naar de toekomst en het grote plaatje: de Farm to Fork strategie.

Wil je meer weten over innovatie en bijzondere samenwerkingen in landbouw & voedsel? Bijvoorbeeld over hoe Brabantse varkensboeren, die hun manier van werken verduurzamen en bestaande producten vernieuwen met plantaardige producten (de Goeie Worst van Eigezwijns). Zij maakten kennis met Italiaanse varkensboeren, die juist de kracht halen uit de focus op het authentieke product (de welbekende parmaham).

Meld je dan hier aan voor de eindconferentie van Interreg STRING!

Bekijk hier het programma.

Ga naar de website voor meer informatie.

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen