Doortje onderzoekt verdienmogelijkheden natuurinclusieve melkveehouderij

29-03-2021
2213 keer bekeken

Doortje Verwey (22) gaat komende half jaar onderzoek doen naar verdienmogelijkheden voor natuurinclusieve melkveehouderijen. Dit doet ze vanuit FoodUp Brabant samen met het team Natuurinclusieve Landbouw van de provincie Noord-Brabant.

Doortje Verwey volgt de master Spatial Planning aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Sinds 1 maart is ze stagiare van FoodUp Brabant:

"Ik ben opgegroeid in Bladel en in deze omgeving zijn veel melkveehouderijen gevestigd. Veel van deze bedrijven zijn op allerlei manieren bezig met verduurzaming. Daarnaast zie ik dat overheden en consumenten allerlei wensen hebben richting de melkveehouders. Deze wensen passen niet altijd binnen de visie en mogelijkheden van de boer. Daarom wil ik graag gaan onderzoeken hoe deze twee werelden dichter bij elkaar kunnen worden gebracht, waardoor er meer onderlinge waardering en samenwerking kan ontstaan. 

De focus in mijn onderzoek ligt op de natuurinclusieve melkveehouder: wat brengt hem of haar in beweging om tot een meer natuurinclusieve aanpak over te gaan? Daarnaast wil ik graag onderzoeken hoe lokale overheden, met name gemeenten, melkveehouders die stappen willen zetten naar meer natuurinclusieve landbouw kunnen faciliteren. 

Het komende half jaar ga ik hierover in gesprek met melkveehouders, overheden en andere betrokkenen. Ik hoop dat ik aan het eind van mijn onderzoek mijn steentje heb kunnen bijdragen aan de transitie naar een natuurinclusieve melkveehouderij waar iedereen trots op kan zijn! 

Wil je meer weten neem dan even contact met mij op: dverwey@brabant.nl  

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen