Brabants Bodem presenteert Panorama Brabant 2050

30-03-2021
849 keer bekeken

Panorama Brabant 2050 gaat over de toekomst van het Brabantse land. Beleef vanaf 6 april vier toekomstscenario’s van het Brabantse landschap aan de hand van een virtuele 360° wandeling. Wat zijn mogelijke toekomstbeelden van de natuur, de boeren, ons voedsel, portemonnee en de werkgelegenheid?

Vanaf 1 april bruist het in het Van Gogh Nationaal Park in Brabant, als de Landschapstriënnale 2021 virtueel en live door de regio reist. Tussen 1 en 30 april vinden meer dan 40 onderzoeken, webinars, lezingen, gesprekken en (online) bijeenkomsten plaats rondom verschillende landschappelijke thema's in tien Landschapslaboratoria verspreid over Brabant. Brabants Bodem organiseert het thema ‘Vitale Bodem: Panorama Brabant 2050’. Panorama Brabant 2050 gaat over de toekomst van het Brabantse land. Wat zijn mogelijke toekomstbeelden? Op welke manier spelen boeren hier een rol in? Hoe grootschalig is de natuur? Maar ook welke invloed heeft het landschap op onze portemonnee, de werkgelegenheid en op hetgeen we eten? 

Virtuele 360° wandeling

Bureau Iron Films verbeeldt digitaal in opdracht van Brabants Bodem een viertal toekomstscenario’s voor Brabant, middels ‘artist impressions’. Aan de hand van een virtuele 360° wandeling door het Brabantse landschap worden de vier scenario’s beleefbaar gemaakt en een verteller licht toe wat er gebeurt in die landschappen. Tijdens het bekijken van deze beeldproductie kunnen kijkers input leveren voor de zgn. Brabantse Barometer, die voor de vier scenario’s laat zien welke impact ze hebben op de leefomgeving in Brabant. Zij kunnen dan via beantwoording van vragen nagaan welke van de scenario’s het beste bij hen past.

Start Panorama Brabant 2050

Op 6 april gaat de interactieve tool live en worden alle Brabanders uitgenodigd om virtueel naar de toekomst van ons buitengebied en ons eten te kijken. Een virtuele verkenning van de toekomst van het Brabantse landschap waarbij de Brabanders met een interactieve tool zelf kunnen bepalen hoe hun gewenste uitzicht eruit komt te zien. Aan de interactieve tool is ook een ‘stemwijzer’ gekoppeld die alle Brabanders in kunnen vullen.

Ook benieuwd naar de resultaten? Deze worden op 30 april a.s. gepresenteerd en besproken met een panel bestaande uit vertegenwoordigers vanuit het bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

Aanmelden en meer informatie

Aanmelden voor Landschapslaboratorium Vitale Bodem: Panorama Brabant 2050 kan via: www.panoramabrabant2050.nl

Op de hoogte blijven via de nieuwsbrief Brabants Bodem: meld je aan.      
Bekijk de programmering op de website van de Landschapstriënnale.

Kijk hier het webinar terug over De meerwaarde van Brabants bodem.

Brabants Bodem ontwikkelt een nieuw perspectief voor agrarisch ondernemers die bijdragen aan de kwaliteit van natuur en landschap in Van Gogh NP. Provincie Noord-Brabant is een van de partners in het Brabants Bodem project.

Afbeeldingen

Brabants bodem

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen