Volg de Videoserie: De keten van eten

01-04-2021
818 keer bekeken

Welke schakels legt ons voedsel af voordat het op ons bord komt? In deze videoserie nemen we een kijkje achter de schermen van bedrijven die zorgen voor gezond en lekker voedsel. Abonneer je alvast op ons Youtubekanaal!

De toekomst van de landbouw– en voedselketen is belangrijk voor ons allemaal. In deze videoserie willen we laten zien dat de voedselketen bestaat uit verschillende schakels die weer afhankelijk van elkaar zijn. Zie het als een estafette waarin alle schakels een bijdrage leveren om de eindstreep te halen: gezond en lekker eten op jouw bord.

Abonneer je op de videoserie

We laten dit zien in een serie filmpjes waarbij we steeds een stukje van de keten in beeld brengen. En de ene schakel een vraag of een boodschap meegeeft aan de volgende schakel. Dit doen we omdat we als provincie bezig zijn met een nieuw beleidskader voor Landbouw & Voedsel. Hierin willen we samen met alle partijen bouwen aan een duurzame voedselketen. Zo geven we samen de toekomst van ons voedsel door.

Heb jij zelf ook ideeën of heb je een mening over onderwerpen die de Brabantse landbouw- en voedselketen aangaan? Stuur dan een mail naar landbouwenvoedsel@brabant.nl .

In deze video doet gedeputeerde Elies Lemkes de aftrap van de serie.

Kijk je mee vanaf 12 april? Abonneer je op ons Youtubekanaal: Landbouw en Voedsel Brabant.

 

Introvideo: De keten van eten

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen