Plantaardig genieten: lekker én slim

08-03-2020
237 keer bekeken

Ontdek waar je in Brabant kunt genieten van lekker eten op plantaardige basis.

Noord-Brabant is koploper als het gaat om teelt en productie van plantaardige producten. Het grootste deel van de vleesvervangers en andere plantaardige producten die we kennen hebben Brabantse roots. En uiteraard is Brabant ook dé plek waar je al deze plantaardige producten zelf kunt eten. Steeds meer restaurants zetten vegetarische en/of vegan gerechten op de kaart. Ook zijn er tal van restaurants met een uitsluitend vegetarisch of vegan keuken. Ook is in Brabant onlangs de Beste Brabantse Borrelplank geintroduceerd; een assortiment van superlekkere borrelhapjes die voor een heel groot deel plantaardig zijn en van Brabantse makelij. 

In Brabant is het bourgondisch genieten, op een slimme manier! 

Blogs over plantaardig eten in Brabant

Restaurants met aantrekkelijke plantaardige kaart

Ook in Brabant zijn steeds meer restaurants op zoek naar een nieuwe balans tussen smaak en duurzaamheid. Een aantal van hen is aangesloten bij de Dutch Cuisine beweging. Zij zetten de Nederlandse eetcultuur op de kaart en staan voor een creatieve, duurzame en innovatieve keuken. Daarin krijgen plantaardige, seizoensgebonden ingrediënten uit de regio de hoofdrol.

Ontdek de Brabantse eetcultuur met de Foodroutes van VisitBrabant

Dutch Cuisine heeft in Brabant drie routes ontwikkeld die bezoekers langs de boeiende achtergrondverhalen bij streekproducten en de Brabantse eetcultuur leiden: met ieder tien verhalen, drie lokale helden en uitmuntende chefs, staan ze garant voor een boeiende culinaire beleving.

 

Bron: Visit Brabant
Foto: Carin de Ben Photography

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen