Korte keten ontwikkelingen en stimulering

03-05-2021
2148 keer bekeken

Om gerichter volhoudbare ontwikkelingen en initiatieven in de korte keten te stimuleren is er behoefte aan inzicht. Taskforce Korte Keten en Stuurgroep Landbouw innovatie Brabant (LIB) hebben ontwikkelingen en ervaringen in de korte keten vertaald naar een stimuleringskader voor nieuwe initiatieven.

Enerzijds is er geweldig perspectief in de Korte Keten, voor ondernemers en maatschappij. Maar anderzijds zijn de ervaringen niet altijd best en sterven meerdere initiatieven een zachte dood, of blijven initiatieven zeer beperkt van omvang. Vandaar dat er behoefte is aan inzicht in de Korte Keten, om gerichter volhoudbare ontwikkelingen en initiatieven in de Korte Ketente stimuleren. Welke nieuwe initiatieven dragen bij aan deze ontwikkeling en welke dus ook niet? En hoe moet die stimuleringer uit zien?

In de notitie 'De Korte Keten - Ontwikkelingen en Stimulering' vind je een overzicht van de ontwikkelingen en ervaringen in de Korte Keten. Deze zijn vertaald naar een stimuleringskader ten behoeve van nieuwe initiatieven in de Korte Keten. Dit document is tot stand gekomen met informatie vanuit diverse instanties (o.a. stichting Taskforce Korte Keten, WUR, ZLTO en HAS) die zich bezighouden met dit onderwerp en eerdere rapportages. Het is samengesteld door Bart Kraaijvanger (Taskforce Korte Keten) in samenwerking met Paul van Enckevort (Provincie Noord-Brabant) en Geert Wilms (Stuurgroep Landbouw Innovatie Brabant).

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen