Veranderen vergt moed

07-06-2021
1720 keer bekeken

Toneelgroep Jan Vos brengt in juli een reprise van MANSHOLT op 6 prachtige boerenerven. De voorstelling werd in 2014 en 2015 door pers en publiek bejubeld. FoodUp Brabant ondersteunt het toneelstuk MANSHOLT dat gaat over de moed die nodig is om te veranderen.

Dit stuk was de eerste voorstelling van Toneelgroep Jan Vos en werd in de zomers van 2014 en 2015 gespeeld op tal van boerderijen. De voorstelling werd door pers en publiek bejubeld en door het Nederlands Theater Festival geselecteerd als een van de beste voorstellingen van 2015. 

Het verhaal

Het is 1972. Eurocommissaris Sicco Mansholt verandert op de valreep van zijn pensioen radicaal van koers en wordt fanatiek pleitbezorger van een kringloopeconomie. Als de immer standvastige bestuurder ook nog eens verliefd wordt op zijn veel jongere stagiaire Petra Kelly en samen met haar op de barricades klimt, laat hij iedereen om zich heen in verbijstering achter. Ondertussen voert Wietje Nanninga, een boerin in Drenthe, een verbeten strijd met haar vader Tjerk. Het moordende groeitempo in de landbouw kunnen zij niet langer bijbenen. Verkoop van het familiebedrijf lijkt de enige uitweg. Als uitgerekend Mansholt zich aanbiedt als koper, besluit vader Tjerk zich te verzetten tegen het onontkoombare.
Is de mens in staat om grenzen te stellen aan de groei? En kan hij in zijn leven genoegen nemen met genoeg? MANSHOLT is aangrijpend toneel over de moed die het kost om te veranderen. Bekijk de trailer.

Start kaartverkoop en speelperiode

Op 4 juni start de landelijke kaartverkoop van MANSHOLT.
Van 16 juli t/m 12 september is de voorstelling te zien in zes provincies. In Brabant spelen ze van 27 tot en met 31 juli de voorstelling vijf keer om 20.00 uur op het terrein gelegen bij Café ’t Zwaantje in Genderen. 

Talkshow de Toekomst

Eén keer per week wordt er voorafgaand aan de voorstelling een talkshow gehouden over de kringloop economie. In Genderen is dat op zaterdagavond 31 juli. Onder leiding van Margriet Brandsma komen tal van gasten aan het woord over de vraag hoe we de bakens kunnen verzetten op weg naar een duurzame maatschappij. Boeren, bestuurders en wetenschappers. 

Voor meer informatie & kaartverkoop: www.toneelgroepjanvos.nl

Vernieuwd voedselsysteem

Iedereen kan een steentje bijdragen aan het realiseren van een robuust voedselsysteem. Daarvoor is het belangrijk dat we samen het gesprek aan gaan: boeren, consumenten en iedereen die een rol speelt in het voedselsysteem. Vanuit FoodUp Brabant, onderdeel van de provincie Noord-Brabant, ondersteunen wij initiatieven die leiden tot meer begrip en samenwerking tussen mensen en partijen in het voedselsysteem. Het toneelstuk Mansholt past daar uitstekend bij. 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen