Hybride agrifood roadshow Noord-Jiangsu China

22-06-2021
318 keer bekeken

Op 9 en 10 juni organiseerde de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) een hybride roadshow naar het noorden van de provincie Jiangsu. Daarbij draaide het om het belang van internationaal samenwerken aan een duurzame en gezonde voedselketen.

Het thema van de roadshow was “Sustainable livestock breeding and processing”. Het programma bestond uit online en offline sessies, een matchmakingevent en bedrijfsbezoeken. 

Samenwerking Brabant en Jiangsu

De provincie Noord-Brabant is benoemd tot zusterprovincie van Jiangsu in China. Zij werken samen op twee belangrijke thema’s: Hightech en Agrofood. Tijdens de coronaperiode is in zowel Brabant als China verder onderzocht op welke vlakken er behoefte is om samen te werken op het thema agrofood. Deze roadshow was een vervolg en een verdieping op de in november 2020 georganiseerde conferentie waar de Brabantse Agrofood sector zichzelf presenteerde voor een groot publiek.

Een groep van vijftien deelnemers reisde naar de stad Yancheng in Jiangsu. Voor een deel van de deelnemers een virtuele reis, omdat reizen naar China op dit moment moeilijk is. In de regio Jiangsu wordt komende jaren volop ingezet op het verduurzamen, upgraden en moderniseren van de veehouderij en voedselverwerking. Brabantse ondernemers willen hierin graag participeren.

Ook diverse sprekers gaven tijdens de hybride sessie het belang aan van samenwerken aan een duurzame en gezonde voedselketen. In de pitches vertelden Brabantse bedrijven zoals Agrifirm, VDL Agrotech en Sonac hoe zij daar met hun aanpak en technieken aan bij kunnen dragen. Vervolgens was er een matchmakingevent om te kijken waar Brabantse en – al in Jiangsu gevestigde – Nederlandse en Chinese bedrijven elkaar zouden kunnen vinden en versterken om bij te dragen aan duurzame, maatschappelijke en economische belangen.

Wil je meer weten over deze roadshow of de samenwerking met China? Lees dan verder in het artikel van de BOM.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen