De Verspillingsvrije week

03-09-2021
1058 keer bekeken

Op Duurzame Dinsdag 7 september opent de stichting Samen Tegen Voedselverspilling samen met het Voedingscentrum en ruim 100 bedrijven, maatschappelijke organisaties, overheden en scholen de 3e nationale Verspillingsvrije Week. De provincie ondersteunt deze campagne met mooie voorbeelden uit Brabant.

De provincie vindt voedselverspilling een belangrijk thema omdat het raakt aan veel maatschappelijke opgaven voor Brabant zoals klimaatverandering, energiebesparing en het verduurzamen van de landbouw- en voedselketen. Daarom pakken we onze rol op dit thema: we stimuleren innovaties bij bedrijven op dit gebied, en maken beleid voor een circulaire economie.  Daarnaast zijn we partner in de Stichting Samen Tegen Voedselverspilling en maken het Circulair Food Center mede mogelijk als onderdeel van de Regio Deal Noordoost Brabant.

Reststromen voor nieuwe producten

Ook de verwaarding van reststromen uit productieprocessen voor nieuwe producten is een essentieel aspect in het tegengaan van voedselverspilling. Op dit gebied gebeurt er in Brabant al best wat bij bedrijven in de landbouw- en voedselketen. Daarom doen we als provincie mee aan de campagne van de Verspillingsvrije week door iedere (werk)dag een mooi verspillingsvrij voorbeeld uit Brabant te laten zien met een kort filmpje. Houd onze social media in de gaten #verspillingsvrijeweek!

Zelf minder verspillen?

Hoe kan ik aardappelen het beste bewaren? Welk fruit moet in de koelkast bewaard worden en welke mogen (bij elkaar) op de fruitschaal? Wat kun je nog allemaal doen met oud brood? Wil je zelf ook weten hoe je minder kunt verspillen en kunt besparen, ook voor je portemonnee? Op de website van de Stichting Samen tegen Voedselverspilling staat allerlei bruikbare, makkelijke tips!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen