Goed eten in Brabant presenteert het duurzame en innovatieve voedselaanbod van Brabantse bodem. Via de culinaire agenda blijf je op de hoogte van foodfestivals en andere culinaire evenementen. Benieuwd naar verborgen plekjes in Noord-Brabant? Locals geven de leukste tips voor een dagje weg. Van lokale kaviaar proeven in Eindhoven en een rondleiding op een Brabants wijndomein, tot een kijkje nemen op een geitenboerderij en een bezoek aan een van de Brabantse trappistenbrouwerijen.
Foodroutes
De foodroutes nemen je mee op culinaire ontdekkingstocht met bijzondere verhalen over de regionale eetcultuur. In speciaal samengestelde wandel- en fietsroutes maak je kennis met het landschap dat de producten haar kenmerkende smaak geeft. En ervaar je de Brabantse gastvrijheid. Proef bijvoorbeeld de trots van West-Brabant: de triple A met superieure ansjovis, ziltige asperges en blozende aardbeien. Of bezoek Noord-Brabant en zie hoe bourgondische tradities hand in hand gaan met hippe foodconcepten en innovatie.
Brabant als regio van de gastronomie
In 2018 is de provincie Noord-Brabant als een van de zeven Europese regio’s aangesloten bij het Interreg project EUREGA: EUropean REgions of GAstronomy. Het Brabantse EUREGA-actieplan focust zich op het versterken van duurzame, innovatieve en streekgebonden initiatieven. Om Noord-Brabant nog meer op de kaart te zetten als trotse regio met een aansprekend voedselaanbod. Vanuit deze gedachte en met gebundelde krachten van FoodUp Brabant (onderdeel van de provincie Noord-Brabant), VisitBrabant en Routebureau Brabant is Goed eten in Brabant ontstaan.