Themadagen: Boeren met toekomst

06-10-2021
805 keer bekeken

Veel boeren zijn op zoek naar manieren om duurzaam te vernieuwen. Een lastige maar broodnodige zoektocht. Daarom organiseert AgroProeftuin de Peel 4 themadagen voor en door boeren door te laten zien dat boeren de oplossingen zelf in handen hebben.

Werken aan nieuwe experimenten voor je eigen bedrijf

Heel veel boeren zijn op zoek naar nieuwe manieren van voedsel produceren. Een lastige maar broodnodige zoektocht. De vraag is gaat de sector zelf bepalen hoe we onze toekomst vormgeven, of gaat het beleid dat doen? Wij geloven in het heft in eigen handen nemen, pro-actief zijn en laten zien dat boeren de oplossingen zelf hebben. Daarom organiseert AgroProeftuin de Peel 4 themadagen voor en door boeren waarin we werken aan nieuwe experimenten voor het eigen boerenbedrijf. AgroProeftuin de Peel ondersteunt deze nieuwe experimenten vervolgens met zaaigeld, projectsubsidie, netwerk of grond.

Kansrijke adviezen

Tijdens vier vrijdagmiddagen duiken we in grote, urgente thema’s van dit moment: hoe data & tech kunnen helpen, bodemverbeteringeiwit van eigen bodem en hoe je duurzaam kunt verdienen. Je hoort uit eerste hand de resultaten van andere praktijkproeven, krijgt een kijkje in de keuken bij collega’s, krijgt kansrijke adviezen aangereikt en gaat met elkaar aan de slag om van vraagstukken uit eigen bedrijf praktische, uitvoerbare experimenten te maken.

Doel

Doel van deze dagen is om nieuwe proeven en experimenten op te starten. Dat kan op individueel bedrijfsniveau zijn, of in samenwerking met andere partijen. Agro Proeftuin de Peel heeft hiervoor instrumenten beschikbaar om jouw proef of onderzoek tot wasdom te brengen. Ook denken we mee over de begeleiding van je proeven. Op de vierde en laatste dag treffen alle deelnemers elkaar om hun proefopzet en het verdienmodel aan te scherpen.

De themadagen:

10 december: Het hele jaar groen met data & tech

14 januari: Bodemverbetering

18 maart: Eiwit voor veevoer van eigen bodem

15 april: Duurzaam verdienen als boer voor de toekomst

Wat levert het op:

  • Helderheid over welke data & tech relevant zijn voor jouw op te lossen vraagstuk
  • Inzicht in het voorkomen van uitspoeling, koolstofopslag & verminderen van verdichting
  • Inzicht in succesvolle eiwitteelten van eigen bodem
  • Een proefopzet voor je eigen bedrijf
  • Een nuttige en praktijkgerichte middag met collega-boeren

PartnersLouis BolkHASPraktijkcentrum voor PrecisielandbouwCaring Farmers, ZLTO, provincie Noord-Brabant & WUR 

Meer info en aanmelden

Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden voor alle vier de dagen (passe-partout), of voor individuele sessies. Deelnemers met een passe-partout hebben gegarandeerd plek. Op 15 april, de laatste van de 4 dagen, hopen we alle deelnemers samen te treffen. Aanmelden of meer informatie opvragen kan heel eenvoudig per mail.

AgroProeftuin de Peel is een samenwerking van AgriFood Capital, RNOB, de Provincie Noord-Brabant, ZLTO, HAS Hogeschool en Wageningen University & Research en wordt mede gefinancierd door de Regiodeal Noordoost Brabant en het Interbestuurlijk Programma Vitaal Platteland.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen