‘Iets met boeren’ maakt indruk

11-10-2021
1751 keer bekeken

Op 8, 9 en 10 oktober was de bijzondere voorstelling ‘Iets met Boeren’ vijf keer te zien op mini-camping De Esrand in Sint Anthonis. In totaal kwamen 250 mensen naar de volledig uitverkochte voorstellingen kijken.

Boeren, burgers, mensen die meewerken aan de transitie van het buitengebied in de gemeente Sint Anthonis; het was een mooi divers publiek. De voorstelling gaf op een interactieve en speelse manier inzicht in de veranderende landbouw. En Iets met Boeren raakte ook. Na afloop vonden er goede gesprekken tussen de verschillende bezoekers plaats. 

Veranderende landbouw

Bureau Pees produceert Iets met Boeren in opdracht van FoodUp Brabant (onderdeel van de Provincie Noord-Brabant) en de gemeenten Sint Anthonis en Reusel-De Mierden. Met Iets met Boeren willen deze partijen op een creatieve en interactieve manier boeren en niet-boeren dichter bij elkaar brengen. Ook krijgt het publiek inzicht in de actuele problematiek van de veranderende landbouw in de eigen regio. Dit theatrale format wordt ondersteund door het Prins Bernhard Cultuurfonds Noord-Brabant.

Leden van Toneelgroep Westerbeek, Doekmaroploo, wagenspeelgroep Karrespel (Oploo), Kakelbond (Ledeacker) en Onderlinge Vriendschap (Wanroij) het stuk samen met professionals en dat deden ze met verve.  

Komend weekend is de voorstelling nog vijf keer te zien bij IJsboerderij Fabor in Reusel. Kaarten voor de voorstelling zijn uitverkocht.

Indruk

De voorstelling Iets met Boeren maakte indruk op de bezoekers. 'Dit moeten veel meer mensen zien'. 'Het raakt me hoe ze precies de juiste snaar raken'. 'Er is geen goed of fout, iedereen bekijkt alles door zijn eigen bril'. 

Lees meer in de media:

Contact

Heb je naar aanleiding van de voorstelling ideeën of vragen met betrekking tot de veranderende landbouw in de gemeente Sint Anthonis? Stuur dan een email naar postbus@sintanthonis.nl onder vermelding van Iets met Boeren.

Wil je meer weten over de voorstelling zelf of ben je benieuwd of er mogelijkheden zijn om deze voorstelling naar jouw gemeente te halen? Neem contact op met Marcel Webster, mwebster@brabant.nl.

 

 

Foto’s: Rob ten Broek

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen