Nieuwe verdienmodellen in de agrifoodsector

02-12-2021
1395 keer bekeken

Op 24 november jl. vond de online bijeenkomst ‘Nieuwe verdienmodellen in de agrifoodsector’ plaats. Georganiseerd door de provincie vanuit de ontwikkeling van het nieuwe beleidskader Landbouw & Voedsel.

Beleidsmakers- en beinvloeders en bedrijven brachten hun kennis en ervaring samen over nieuwe vormen van verdienmodellen in de agrarische sector, die bijdragen aan een eerlijke prijs voor alle schakels in de keten.

In een 1e bijeenkomst van een reeks van 3 is het thema 'verdienmodellen' onder de loep genomen: Hoe ziet een toekomstig verdienmodel van het landbouw- en voedselsysteem eruit? Wat moeten we hiervoor doen? Dit bespraken we aan de hand van drie subthema’s:

De gesprekken in 3 themasessies Fair pricing, Korte ketens en Vergoeding van ecosysteemdiensten zijn vastgelegd in een getekend verslag dat u hierbij aantreft. Alle inbreng uit de chats en van de sprekers benutten wij als toetsing voor het beleidskader dat momenteel in ontwikkeling is. Wij houden u hierover graag op de hoogte.

Heeft u deze bijeenkomst gemist? Geen probleem! Hieronder vind u de links om terug te kijken per onderdeel.

Plenaire start

Sessie Fair Pricing

Sessie Korte Ketens

Sessie Ecosysteemdiensten

Plenaire afsluiting

Meer informatie over de Tour de Brabant bijeenkomsten.

Meer inspiratie?

Video: Bekijk hieronder de video`s van Bioboerderij het Schop en De Klef Zuivel over hun verdienmodel.

Podcast: Hoe ziet de Brabantse landbouw- en voedselketen er uit in 2030? In onze podcastserie 'De club van 30' gaan innovatieve denkers en doeners daarover met elkaar in gesprek. Of het nu gaat om een vader die zijn melkveebedrijf de komende jaren overdraagt aan zijn dochter die wil innoveren of de supermarktbaas met 700 winkels die met iedereen in de keten een goede relatie nodig heeft. Deze ‘Club van 30’ heeft een visie over hoe zij een bijdrage leveren aan een duurzame landbouw- en voedselketen in 2030. Luister de serie hier en in uw favoriete podcastplatform.

Afbeeldingen

Ecosysteemdiensten

Korte Ketens

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen