Kijk aflevering 6 van De keten van eten

08-12-2021
864 keer bekeken

De laatste 2 schakels van de keten komen aan bod. We zien hoe supermarktketen Jumbo verspilling tegengaat en een circulair product maakt. Zij geven het stokje door aan de consument op de markt met de vraag wat zij belangrijk vinden als het gaat om landbouw en voedsel.

Welke schakels legt ons voedsel af voordat het op ons bord komt? In de videoserie De keten van eten nemen we een kijkje achter de schermen van bedrijven die zorgen voor gezond, duurzaam en lekker voedsel. Bekijk alle afleveringen.

De toekomst van ons voedsel

De toekomst van de landbouw– en voedselketen is belangrijk voor ons allemaal. In deze videoserie willen we laten zien dat de voedselketen bestaat uit verschillende schakels die weer afhankelijk van elkaar zijn. Zie het als een estafette waarin alle schakels een bijdrage leveren om de eindstreep te halen: gezond, duurzaam en lekker eten op jouw bord. In deze serie brengen we steeds een stukje van de keten in beeld. Waarbij de ene schakel een vraag of een boodschap meegeeft aan de volgende schakel.

Dit doen we omdat we als provincie samen met alle partijen willen bouwen aan een duurzame voedselketen. Zo geven we samen de toekomst van ons voedsel door.

Heb jij zelf ook ideeën of heb je een mening over onderwerpen die de Brabantse landbouw- en voedselketen aangaan? Stuur dan een mail naar landbouwenvoedsel@brabant.nl .

Luister ook de podcastserie "De club van 30" over innovatieve denkers en doeners in de landbouw- en voedselsector.

Aflevering 6: Retail en Consumenten

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen