Provincie feliciteert Schouten Europe met 2e prijs in KVK Innovatie top 100

09-02-2022
632 keer bekeken

Het Brabantse Schouten Europe BV uit Giessen ontwikkelde de Vegan Green Tuna, 100% catch-free en veroverde daarmee de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100 2021.

KVK publiceert jaarlijks deze ranglijst met 100 concrete innovaties in het Nederlandse midden- en kleinbedrijf. De winnaar mag zich een jaar lang het meest innovatieve mkb-bedrijf van het land noemen. 

Vegan Green Tuna

Een tonijnsoort die nooit met uitsterven zal worden bedreigd: Vegan Green Tuna. Deze duurzame Vegan Green Tuna is volledig plantaardig. Een goed alternatief, mede dankzij de vleesachtige structuur, die zo typerend is voor tonijn.

Consumenten vragen steeds meer om plantaardige alternatieven voor vis. Immers, diverse tonijnsoorten worden zwaar overbevist en een heel aantal soorten wordt met uitsterven bedreigd. Niet alleen in de oceanen, ook in Europa. De vraag naar een alternatief groeit hard vanwege het toenemende bewustzijn, mede door de stijgende media-aandacht en de documentaire Seaspiracy.

100 procent catch-free

De Vegan Green Tuna draagt bij aan een betere wereld, omdat die 100 procent catch-free is en niet uit de oceaan komt. De tonijn is verkrijgbaar in bulkverpakking voor verdere verwerking, maar ook als “tonijn in blik” en zelfs 100 procent op maat te maken . Schouten Europe stelt klanten in staat de tonijn ook onder eigen merk of private label op de markt te brengen.

Wereldwijd voorop

Dit bedrijf - in de negentiende eeuw begonnen als familiebakkerij - is uitgegroeid tot een wereldwijd actieve onderneming die vooroploopt in de ontwikkeling, productie en verpakking van plantaardige producten. Door over te schakelen op een meer plantaardig dieet wordt de druk op de aarde verminderd. Schouten is er namelijk van overtuigd dat de wereld behoefte heeft aan een voedselpakket dat minder op dieren en sterker op planten steunt. Het bedrijf behoort tot de belangrijkste in de spelers voor vegetarische en veganistische vleesvervangers.

Succesvolle innovaties

De KVK Innovatie Top 100 geeft een goed beeld van de innovatieve kracht van het mkb op dit moment. Noord-Holland is met 22 bedrijven het best vertegenwoordigd, gevolgd door Zuid-Holland met 20 en Noord-Brabant met 17 bedrijven. Na de creatieve sector (23 innovaties) is een groot deel van de innovaties afkomstig uit de voedingsmiddelenindustrie (13) en de zorgsector (13). Alle innovaties zijn beoordeeld op impact voor de samenleving en branche, originaliteit, verkrijgbaarheid, gerealiseerde omzet en groeipotentie. Aan de KVK Innovatie Top 100 is geen geldprijs verbonden.

Voor meer informatie: www.kvkinnovatietop100.nl. U vindt hier de beschrijvingen van alle 100 innovaties. Met het filter kunt u zoeken op provincie, vestigingsplaats en per sector.

Meer informatie over Schouten Europe BV

Foto: Schouten Europe BV

Bron: Kvk Innovatie top 100

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen