Bakkie Bruis wint Dutch Food Week KickStartShow 2022!

16-02-2022
1221 keer bekeken

De provincie Brabant is in 2022 lead partner van Dutch Food Week. Het hele jaar door worden activiteiten georganiseerd. Vorige week vond de KickStartShow plaats: een evenement waar foodhelden hun foodconcept pitchten aan een deskundig panel om zo hun ondernemerschap een boost te geven.

Slimmer omgaan met ons voedsel

In de Jamfabriek, een bruisende plek voor foodondernemers in Brabant, presenteerden 7 jonge studenten en recent afgestudeerden innovatieve foodconcepten. De inzendingen waren divers: van chips gemaakt van champignonreststromen tot een frisdrank gemaakt van koffie. De concepten hadden een gemene deler: ze zijn allemaal gericht op het slimmer omgaan met (de verwerking van) ons voedsel. Alles eruit halen wat erin zit. Soms letterlijk, zoals bij het concept van Banana Peely Bread: zij maken bananenbrood van onverkoopbare bananen mét schil.

Ondernemerschap stimuleren

Het panel bestond uit Christy van Beek (Bayer Crop Science), Jannie Glastra van Loon (Albert Heijn), Roel Schutten (AgriFoodCapital), Mike Vermeer (Cosun) en Leo van Schijndel (Bossche Investeringsfonds). Zij gaven de jonge ondernemers tips en adviezen over het optimaliseren van hun product en het vermarkten ervan. Uit de inzendingen koos het panel een top 3. Ook gaven ze een foodheld een aanmoedigingsprijs.

1e prijs: Bakkie Bruis

Pablo Schultz - student HAS Hogeschool – Bakkie Bruis heeft als missie om een nieuwe manier van koffiedrinken te introduceren met een verrassende koffie-frisdrank: Bakkie Bruis.

2e prijs: Ferver

Cato Pierau - food innovator en oud-student HAS Hogeschool – Ferver ontketent een smaakrevolutie met Ferver: sauzen op basis van gefermenteerde groenten met experimentele smaakcombinaties.

3e prijs: Banana Peely Bread

Een groep van InHolland-studenten – Banana Peely Bread ontwikkelt bananenbrood op basis van onverkoopbare bananen en gebruikt ook de schil voor het product.

Aanmoedigingsprijs: Bitez

Een groep studenten van Universiteit Maastricht – Bitez maakt knapperige chips van champignonrestromen, waardoor dit een gezond en duurzaam alternatief is vergeleken met de andere chips dat in de schappen ligt.

We feliciteren de jonge ondernemers met de prijzen, met in bijzonder HAS Hogeschool student Pablo Schultz van Bakkie Bruis. De KickStartShow terugkijken? Dat kan via deze link.

Op de foto bovenaan dit bericht ziet u de panelleden met Pablo Schultz (1e prijs) en Sacha Kuipers en Cindy Kwako (3e prijs).

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen