Terugkijken 'Brabant als proeftuin voor innovatie'

20-02-2022
1659 keer bekeken

Op 16 februari jl. vond de conferentie "Brabant als proeftuin voor innovatie" plaats. Heeft u de bijeenkomst gemist? Hieronder vindt u per onderdeel de links om terug te kijken.

Brabant en landbouw en voedsel zijn onlosmakelijk verbonden. De landbouw- en voedselketen zit in ons DNA en is de basis voor de Brabantse economie. Het is dan ook aan ons om de toon te zetten voor het landbouw- en voedselsysteem van de toekomst. Innovatie biedt hierin nieuwe kansen; voor de samenleving, landschap en natuur en voor de sector zelf. Laat u inspireren door het verhaal van o.a. Hendrix Genetics, Vital Fluid, Dalcon Food en The Protein Brewery.

Heeft u de bijeenkomst gemist? Hieronder vindt u per onderdeel de links om terug te kijken

Plenaire deel I start

Sessie Eiwittransitie

Sessie Future food

Sessie Innovatieve stalsystemen

Sessie Innovatieve en duurzame open teelten

Plenaire deel II afsluiting (vanwege een technisch defect alleen de eerste 16 minuten; wrap up).

De gesprekken in de 4 themasessies zijn vastgelegd in mindmaps, die u onderaan dit bericht kunt bekijken. Alle inbreng uit de chats en van de sprekers benutten wij als toetsing voor het beleidskader dat momenteel in ontwikkeling is. Wij houden u hierover graag op de hoogte.

Provincie Noord-Brabant lead partner van Dutch Food Week 2022

In Brabant hebben we op het gebied van food heel veel in huis, en dat willen we graag aan Nederland laten zien. Wij roepen Brabantse partners dan ook op activiteiten te organiseren. Doet u mee? Lees meer...

SAVE THE DATE: 30 maart 3e bijeenkomst richting het beleidskader: "Natuurinclusieve & Biologische landbouw als kans!"

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen