Nieuwe Inspiratiegids Groene Regelingen beschikbaar

05-07-2022
1467 keer bekeken

Er zijn veel mogelijkheden om biodiversiteit te versterken en natuur te ontwikkelen. De vernieuwde inspiratiegids voor groene regelingen van de provincie Noord-Brabant, geeft een overzicht van voorbeelden en subsidieregelingen voor natuur en landschap in het landelijk gebied.

Inspiratiegids Groene regelingen

 

Samen investeren in groen

In de Inspiratiegids Groene Regelingen kunt u zich laten inspireren door andere voorbeelden en kijken welke subsidieregeling bij uw idee past. De verschillende provinciale regelingen staan allemaal in deze gids opgenomen. Het laat zien dat er veel mogelijkheden zijn om biodiversiteit te versterken en natuur te ontwikkelen. Van groot tot klein. Of u nu als boer meer met de natuur wilt ondernemen of als particulier blauwe of groene elementen in het landschap wilt aanbrengen. Wij investeren in de Brabantse natuur, maar we hopen dat u dat ook wilt doen en daar willen we u graag een handje bij helpen.

Ambitie provincie

De Inspiratiegids Groene Regelingen draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 natuur- en landschapsinclusief is. De provincie wil er samen met partners voor zorgen dat steeds meer agrarisch ondernemers produceren in harmonie met milieu, natuur en landschap . En dat zij gewaardeerd en beloond worden voor hun diensten om de natuur te versterken. Zo levert de Brabantse landbouw een bijdrage aan de biodiversiteit en de kwaliteit van water en bodem, en kan natuur- en landschapsinclusief boeren de nieuwe norm worden.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen