Arjan Swinkels: 'Waterbuffels zijn gaver dan een kantoorbaan'

14-07-2022
1271 keer bekeken

Een beetje eigenwijs is hij wel, waterbuffelhouder Arjan Swinkels. Met zijn bedrijf De Stoerderij in het Brabantse Son en Breugel heeft hij een succesvol concept neergezet en is hij bekend geworden als de boer die met zijn waterbuffels knuffelt. Lees het artikel in 'Nieuwe Oogst'.

Lees het hele artikel in Nieuwe Oogst

 

Online bedrijfsbezoek

Er zijn twaalf agrarische bedrijven die dienen als inspiratiebedrijf voor collega's die om willen schakelen naar natuurinclusieve landbouw. Provincie Noord-Brabant maakt gebruik van hun praktijkervaring vanwege de groeiende belangstelling voor natuurinclusieve bedrijfsvoering en de vragen die daarover leven. Eén van deze inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw is De Stoerderij van Arjan Swinkels. Neem een kijkje op het bedrijf van Arjan Swinkels:

Inspiratie-activiteiten

De Stoerderij organiseert bijeenkomsten bij de boerderij aan de Van den Elsenstraat 56 in Son en Breugel. De bijeenkomsten bestaan uit een theoretisch deel en een farmwalk. Naast Arjan zijn experts Bas Kemperman (Eco & Wildlife specialist) en Ronald Rongen (veearts, waterbuffeldeskundige en eigenaar Stockmanship.eu) sprekers.
Hoofdthema's zijn de inpassing van een natuurinclusieve bedrijfsvoering en het ontwikkelen van landschapselementen. Tevens komen aan bod: waterbuffels houden als alternatief voor koeien en het vermarkten van eigen producten (verdienmodel). De ‘farmwalk’ gaat langs de diverse (natuur)weilanden met de waterbuffels en landschapselementen.

Houd de Agenda Natuurinclusieve landbouw in de gaten voor data of meld je aan voor de nieuwsbrief Landbouw en Voedsel Brabant om op de hoogte te blijven.

Natuurinclusieve landbouw

Bij natuurinclusieve landbouw produceren agrariërs voedsel en gewassen in harmonie met milieu, natuur en landschap. Zij doen dit door natuurlijke processen in de bedrijfsvoering te integreren, te zorgen voor een gezond bodem- en watersysteem, een aantrekkelijk landschap en meer biodiversiteit, passend binnen een economisch rendabele bedrijfsvoering.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen