College Boer met gedeputeerde Lemkes: 'Heftige tijd voor jonge boer'

14-07-2022
931 keer bekeken

College Boer is een live event waarin studenten vragen stellen aan een inspirerende gast. Deze achtste aflevering is gedeputeerde Elies Lemkes te gast. Ze beantwoordt vragen van studenten van de HAS in Den Bosch en leden van het Brabants Agrarisch Jongeren Kontakt.

'Ik vind het zo heftig wat er sinds juni allemaal over ons heen komt. Zeker bij jullie en de gezinnen waarvan jullie deel uitmaken', begint Lemkes. 'Het is ontzettend moeilijk om nu boer te zijn. Met alles wat er om je heen gebeurt. Je moet stevig in je schoenen staan. Zoiets heb ik niet meegemaakt in mijn studententijd en het vormt je zeker.'

College Boer is een initiatief van Nieuwe Oogst waarin een bijzondere en voor jonge boeren en tuinders relevante gast centraal staat, naar het idee van College Tour. Onder leiding van Nieuwe Oogst-hoofdredacteur Esther de Snoo interviewen agrarische jongeren Lemkes over de toekomst van de landbouw en het perspectief van jonge boeren.

Lees het hele artikel en bekijk de uitzending terug via Nieuweoogst.nl

Kijk College Boer hier terug

College Boer

College Boer is een live event waarin studenten onder leiding van een moderator vragen stellen aan een inspirerende gast. Het wordt opgenomen en uitgezonden via YouTube en op nieuweoogst.nl/collegeboer als videocontent en podcast. College Boer is een initiatief van HAS Den Bosch en Nieuwe Oogst.

 

Ambitie provincie

Jongeren dragen bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. Zo wil de provincie nieuwe initiatieven en duurzame oplossingen zichtbaar maken via communicatie, campagnes en promotie, met bijzondere aandacht voor het betrekken van jonge boeren, jongeren en het onderwijs.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen