Challenge Innovation Makers Agrifood van start

28-07-2022
3689 keer bekeken

Wat eten wij in de toekomst en hoe wordt dat geproduceerd? Hoe kunnen technische en sociale innovaties bijdragen aan het gewenste landbouw- en voedselsysteem? Deze vragen staan centraal in de Challenge Innovation Makers Agrifood voor studenten.


Ik meld me direct aan voor de Challenge Innovation Makers Agrifood!

De Challenge Innovation Makers Agrifood is een wedstrijd voor studenten om bij te dragen aan een duurzaam landbouw- en voedselsysteem. De provincie Noord-Brabant organiseert deze challenge en wil die de komende jaren samen met partners verder ontwikkelen. Dit draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het provinciale Beleidskader Landbouw en Voedsel 2030.

Ook in de toekomst willen we genieten van goed en lekker eten en een aantrekkelijke leefomgeving. Daarom wil Brabant een innovatieve voedselprovincie zijn met een landbouw- en voedselsector die vooroploopt in kwaliteit en duurzaamheid. Met een enorme kennis en ervaring, vakmanschap en innovatiekracht.

De uitdaging

In deze challenge dragen studenten bij aan een duurzaam landbouw- en voedselsysteem in de provincie Noord-Brabant waarbij ze gebruikmaken van kennis over data/trends en/of hightech. We willen studenten van zoveel mogelijk verschillende opleidingen en onderwijsinstellingen uitnodigen hiermee aan de slag te gaan. Inzendingen kunnen gaan over het landbouw- en voedselsysteem als geheel of over praktische vraagstukken van bijvoorbeeld een ondernemer op het gebied van landbouw of voedsel. Deze vraagstukken pakken de studenten vaak al op als bestaande opdrachten voor school (Minoren, stages, afstudeervakken, projecten, etc). We vragen je om jouw ideeën en plannen met ons te delen. Inzendingen van alle niveaus (MBO, HBO en WO) zijn welkom!

Wat levert deelname op?

 • Je maakt kans op één van de drie geldprijzen. Eerste prijs € 1.000, tweede prijs € 500 en derde prijs € 250.
 • Een gratis online pitchtraining op woensdag 18 januari 2023 van 18.30 tot 19.30 uur.
 • Een uitnodiging voor het slotevent op woensdag 25 januari 2023 van 15.00 tot 17.30 uur. Tijdens het slotevent worden de winnaars bekend gemaakt
 • Een certificaat van deelname.
 • De mogelijkheid om het symposium ‘Supermarkt van de toekomst’ bij te wonen en gratis tickets voor de Dutch Design Week van 22 tot en met 30 oktober 2022.

Voorwaarden

 • De inzending draagt bij aan het versterken van een duurzaam landbouw- en voedselsysteem in Noord-Brabant waarbij je gebruik maakt van kennis over data/trends en/of hightech. De inzendingen kunnen zich zowel richten op systeemniveau als op praktische vraagstukken op het gebied van landbouw en voedsel.
 • Inzendingen van studenten uit heel Nederland (en daar buiten) zijn welkom.
 • Je kunt je als team of alleen inschrijven.
 • De inzending moet innovatief zijn (op inhoud en/of aanpak) en er moet aandacht besteed zijn aan de haalbaarheid (inschatting van financiële, technische en maatschappelijke kansen).
 • De inzending moet duidelijk worden gepresenteerd in woord en beeld (afstudeerscriptie, stageverslag, etc.). De organisatie en jury gaan zorgvuldig om met de inhoud van deze plannen, in overleg met jullie.
 • Het studentproject moet in schooljaar 2021-2022 of in 2022-2023 zijn gestart.
 • Aanmelding voor de challenge kan tot en met 18 november 2022.
 • De inzending moet uiterlijk 11 januari 2023 zijn ingeleverd.

Tijdsinvestering

Je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je aan je inzending wilt besteden. Je inzending mag een bestaand project of opdracht zijn die je toch al voor je studie uitvoert (stage, onderzoek etc.). Hierdoor sluit deze challenge goed aan bij je opleiding.

Doe mee!

Ben je geïnteresseerd of heb je vragen? Neem dan contact op met Marcel Webster van de provincie Noord-Brabant (mwebster@brabant.nl, tel 06 – 55 68 69 67) of vul direct onderstaand formulier in om je aan te melden.


Ik doe mee met de Challenge Innovation Makers Agrifood!

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen