Wat betekent het nieuwe Europese landbouwbeleid voor jou?

02-08-2022
667 keer bekeken

In juli zijn een aantal bijeenkomsten georganiseerd voor Brabantse boeren over het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). Dit beleid richt zich op de verdere verduurzaming van de landbouw. Kijk via dit artikel de bijeenkomst terug.

Het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) richt zich op de verdere verduurzaming van de landbouw. Zo worden boeren vergoed die, naast het produceren van voedsel, ook aandacht hebben voor de natuur en milieu. Dat betekent dat het GLB echt anders is dan u gewend bent. Zeker als grondgebonden boer in Brabant. Dat is verteld tijdens informatieavonden in Boekel, Etten-Leur en 's-Hertogenbosch.

Centraal stonden het presenteren van de algemene richting van het nieuwe GLB. En ook hoe dat gevolgen heeft voor de basispremie, de voorwaarden die daar aan verbonden zijn en de werking van de nieuwe ecoregeling. Naast de basispremie kun je als boer een vergoeding ontvangen voor leveren van maatschappelijke diensten. Levert dit voldoende op? En wat betekent dit voor je bouwplan? 

Kon je niet aanwezig zijn bij de bijeenkomst? Hieronder kun je de opname terugkijken.

 

 

Kijk voor meer informatie op www.toekomstglb.nl en www.rvo.nl/onderwerpen/glb/het-nieuwe-glb

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen