Online informatiebijeenkomst Duurzame stalsystemen

31-08-2022
385 keer bekeken

In de laatste nieuwsbrief kondigden we twee online informatiebijeenkomsten aan die gaan over de route naar duurzame stalsystemen. Deze bijeenkomst is bedoeld voor agrarisch adviseurs, gemeenten, omgevingsdiensten en andere belangstellenden. Heeft u zich al aangemeld voor 6 of 8 september?

Dan ontvangt u binnenkort de link naar de online bijeenkomst. Heeft u zich niet aangemeld, maar heeft u wel interesse om deel te nemen aan deze informatiebijeenkomst? Aanmelden kan nog steeds via onderstaande aanmeldopties.

Tijdens de bijeenkomst informeren wij agrarisch adviseurs, gemeenten, omgevingsdiensten en andere belangstellenden over de praktische consequenties van de Routekaart 2024 en de aangekondigde aanpassing van de stalemissie-eisen voor enkele kleine diercategorieën.  
 
We lichten toe hoe veehouders zich kunnen voorbereiden op 1 januari 2024 en wat dat betekent voor de vergunningenprocedure. Er is ruim gelegenheid voor het stellen van vragen.  Vanwege privacy redenen worden de bijeenkomsten niet opgenomen om terug te kijken. Wel worden naderhand de informatie en veelgestelde vragen gedeeld via onze communicatiekanalen.

Data en aanmelden 

De online bijeenkomsten vinden plaats op:  

 • 6 september, 11:00 - 12:30 uur [deelnamelink]
  voor agrarisch adviseurs en andere belangstellenden    
  aanmelden
   
 • 8 september, 11:00 - 12:30 uur [deelnamelink]
  voor gemeenten, omgevingsdiensten en andere belangstellenden 
  aanmelden 

Na ontvangst van uw aanmelding ontvangt u een bevestiging. Daags voor de bijeenkomst ontvangt u een link, waarmee u de bijeenkomst digitaal kunt bijwonen.  

De route naar duurzame stalsystemen in 2024

21 juli kwam de provincie met een Routekaart Stalaanpassingen 2024. Hierin staat een aantal acties om, waar mogelijk, drempels weg te nemen en veehouders te ondersteunen bij het tijdig aanpassen van hun verouderde stallen. Stalsystemen moeten op 1 januari 2024 voldoen aan de strengere emissie-eisen in de Omgevingsverordening. Voor enkele kleine diercategorieën zijn nog geen geschikte stalsystemen beschikbaar. Daarvoor past de provincie de eisen aan. Daarnaast onderzoekt de provincie de mogelijkheden voor begeleiding en ondersteuning van melkveehouders in kwetsbare gebieden die natuurinclusief willen worden.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen