Extra verdienen door koolstofvastlegging?

27-09-2022
1766 keer bekeken

Ben je grondeigenaar of veehouder in Brabant en wil je extra inkomsten genereren met je grasland? Kom dan op 11 oktober naar de informatiebijeenkomst over CO2-vastlegging in blijvend grasland.

In blijvend grasland wordt CO2 (koolstofdioxide) opgeslagen. Door CO2 in grasland vast te leggen (carbon farming genoemd), kunnen agrariërs verhandelbare CO2-certificaten ontvangen. Met carbon farming wordt via natuurlijke, biologische processen zoveel mogelijk CO2 uit de lucht gehaald en in de bodem als koolstof vastgelegd. 

Door CO2 vast te leggen in grasland en daarvoor gevalideerde CO2-certificaten uit te geven realiseert GreenDutch extra inkomsten voor de landeigenaar of grondgebruiker. Deze certificaten kunnen worden gekocht door de overheid, het bedrijfsleven en consumenten die vrijwillig hun uitstoot willen compenseren. GreenDutch laat de certificaten extern registeren en valideren bij de SNK (Stichting Nederlandse Koolstofmarkt).

Tijdens de start- en informatiebijeenkomst op 11 oktober informeert GreenDutch je over hoe het een en ander in zijn werk gaat. Het koolstofvastleggingsproject start eind 2022. Tijdens de bijeenkomst kun je je gratis en vrijblijvend inschrijven. Voorwaarde voor deelname aan het project is dat minimaal 50% van het areaal blijvend grasland is. 

Meer informatie greendutch.nl/aanmelden-landeigenaren

Doelen van het project

  • Realisatie van extra inkomsten voor Brabantse landeigenaren en grondgebruikers;
  • Ontwikkelen van CO2 compensatieprogramma’s voor het Brabantse bedrijfsleven, de Provincie en gemeenten o.a. in de vorm van CO2 certificaten;
  • Bijdrage leveren aan de CO2-reductie binnen Nederland en Brabant in het bijzonder door het initiëren van lokale CO2-uitstoot reductieprojecten op landbouwgronden en natuurgebieden.

Informatiebijeenkomst

GreenDutch organiseert een start- en informatiebijeenkomst voor veehouders en landeigenaren die interesse hebben om deel te nemen aan het 'carbon farming' project gericht op blijvend grasland. De bijeenkomst is gratis en inclusief lunch.

Datum: 11 oktober 2022 van 12.00 tot 13.30 uur met aansluitend een rondleiding over het bedrijf
Locatie: Bief Select, Eindhovense weg 10 in Berkel- Enschot  
Aanmelden kan per e-mail via: info@greendutch.nl 

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen