De Kleine Bezorgdienst: Nederlandse appels in het zonnetje

18-10-2022
963 keer bekeken

Boerschappen en The Happy Activist, hebben, in samenwerking met ZLTO, een kinderactie opgezet: ‘De Kleine Bezorgdienst. Het idee: kinderen gaan Nederlandse appels verkopen aan mensen uit hun buurt.

De oogst van fruit is in volle gang, maar veel telers hebben te maken met hoge koelkosten. Hierdoor is het opslaan van de oogst niet rendabel. Zonde van al dat heerlijke fruit! Zo kwamen Boerschappen, The Happy Activist en ZLTO tot de kinderactie 'De Kleine Bezorgdienst’

Bij deze actie zoeken kinderen een teler bij hen in de buurt waar ze appels tegen inkoopprijs kunnen kopen. Met een zelfgebouwen karretje, kruiwagen of ander vervoermiddel gaan ze op pad om in de buurt de appels te verkopen. In onderstaand filmpje wordt de actie verder uitgelegd.

Dit initiatief draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 gemeenschapsinclusief is. De provincie wil de verbinding tussen boer en burger versterken en mensen meer bewust maken waar hun voedsel vandaan komt.  

De kleine bezorgdienst

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen