Natuurinclusiever ondernemen?

08-11-2022
1201 keer bekeken

Ben jij veehouder in Brabant en wil je net als Geert en Lilian stappen zetten naar een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering? Je kunt gebruikmaken van begeleiding en ondersteuning bij deze omschakeling.

Het zijn onzekere tijden in de agrarische sector. Wel is duidelijk dat ondernemers steeds meer zullen produceren in harmonie met milieu, natuur en landschap. De provincie stimuleert en ondersteunt agrarische ondernemers bij de omschakeling naar natuurinclusieve landbouw. Zo kan een professionele ondernemerscoach natuurinclusieve landbouw agrariërs kosteloos begeleiden bij het opstellen van een doorontwikkelplan. Als dit plan door de provincie wordt goedgekeurd, kan €10.000 subsidie worden verkregen voor het opstellen van een businessplan. Daarnaast geeft de provincie via een sale-leaseback constructie financiële ondersteuning aan boeren die extra grond nodig hebben. Bekijk het Stappenplan Doorontwikkelen naar een natuurinclusieve bedrijfsvoering in de veehouderij:

Stappenplan

Hierop staan ook de contactgegevens van de ondernemerscoaches en een overzicht van de 12 inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw, waar praktijkkennis over natuurinclusieve maatregelen, de financieel-economische kant en het rendement voor bodem, water, biodiversiteit en landschap gedeeld wordt met collega-ondernemers

Ambitie provincie

Samen met partners wil de provincie ervoor zorgen dat steeds meer agrarisch ondernemers produceren in harmonie met milieu, natuur en landschap. En dat zij gewaardeerd en beloond worden voor hun diensten om de natuur te versterken. Zo levert de Brabantse landbouw een bijdrage aan de biodiversiteit, een aantrekkelijk landschap en de kwaliteit van water en bodem, en kan natuur- en landschapsinclusief boeren de nieuwe norm worden. De provincie streeft naar 500 natuurinclusieve boeren en 15% biologische landbouwgrond in 2030.

Natuurinclusieve landbouw

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen