Pro forma vergunningaanvragen melkvee- en jongveehouderij

16-11-2022
529 keer bekeken

Naar aanleiding van recente gerechtelijke uitspraken is de vergunningverlening voor melkveehouderijen gepauzeerd. Melkvee- en jongveehouders kunnen nu een pro forma vergunningaanvraag indienen en krijgen daarmee de zekerheid dat ze op tijd hun vergunning hebben aangevraagd voor 1 april 2023.

Direct naar Pro forma aanvraag

Uitspraken Raad van State

Gerechtelijke uitspraken maken dat het noodzakelijk is om een pas op de plaats te maken voor de vergunningverlening van alle huisvestingsystemen voor melkvee- en jongveehouderijen tot we zekerheid hebben dat de huisvestingsystemen ook doen wat ze beloven. Dat kan op dit moment onvoldoende worden onderbouwd volgens de Raad van State. Dit betekent dat Wnb-vergunningen voor deze huisvestingssystemen niet kunnen worden beoordeeld tot het ministerie van LNV hier meer duidelijkheid over geeft.

Pro forma aanvraag

Het vergunningenloket blijft echter open, ook voor melkvee- en jongveehouders. Zij kunnen daar een pro forma vergunningaanvraag indienen en krijgen daarmee de zekerheid dat ze op tijd hun vergunning hebben aangevraagd voor 1 april 2023. Het formulier waarmee deze pro forma aanvraag gedaan kan worden is hier te downloaden.

Overige vergunningaanvragen

Overige veehouders kunnen op de gebruikelijke manier een vergunning aan blijven vragen.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen