Magazine Landbouw en Voedsel 2030 Nr. 2

24-11-2022
1691 keer bekeken

Het verduurzamen van de voedselketen kunnen we als ketenpartners niet alleen. Het is juist van belang de Brabanders hierin te betrekken en de verbinding te zoeken. In dit magazine vele mooie duurzame en verbindende voorbeelden in onze Brabantse landbouw- en voedselketen.

De afgelopen periode stond, middels het lead-partnerschap van de provincie in de Dutch Food Week, in het teken van de 'boer-burger verbinding'. Juist nu. In tijden waarin we vaak tegenover elkaar lijken te staan in plaats van naast elkaar, is het belangrijk de handen ineen te slaan. Voor een gezonde toekomst, voor onszelf en voor onze agrarische sector in Brabant.

Direct naar het Magazine

In dit Magazine maken we kennis met Lupeel, een eiwit van Brabantse bodem voor elke smaak en elk bord. En wist je dat je circulair bezig bent als je je eigen sap perst in de supermarkt? De Peelpioniers verwaarden het tot nieuwe producten in het schap.

Denk je dat buffelmozzarella van ver komt? In de Stoerderij lopen de buffels in de natuur en zorgen ondertussen voor heerlijke, duurzaam geproduceerde producten. Of zoals de Herenboeren het doen; zij laten zien dat voedsel produceren samen, lokaal en duurzaam kan.

Lees de bijzondere verhalen die onze landbouw- en voedselketen iedere dag een stukje duurzamer maken!

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen