Coaches beschikbaar voor jonge ondernemers

07-03-2023
1892 keer bekeken

Jonge boeren en tuinders tot circa 40 jaar kunnen via de provincie Noord-Brabant een onafhankelijk coach inschakelen. In een vrijblijvend coachingstraject kan je aan de slag met jouw persoonlijke doel. Dit kan gaan over bedrijfsovername, over het in contact komen met een nieuw netwerk, en meer.

Waar wil je naartoe met jouw bedrijf? Welke obstakels wil je overwinnen? Misschien heb je weleens overwogen om te sparren met een coach. Het kan nu op laagdrempelige wijze. 

Actieplan Toekomst voor jonge boeren

De inzet van de twee coaches, Anco Sneep en Marian Wagemakers, komt voort uit het Actieplan ‘Toekomst voor jonge boeren in Noord-Brabant’. Dit plan is in 2022 tot stand gekomen in samenwerking met het BAJK.

Momenteel werkt de provincie aan diverse acties uit dit plan. Daarvan is het aantrekken van twee coaches er één. Geïnteresseerde jonge agrarisch ondernemers mogen Anco of Marian zelf rechtstreeks benaderen. Zij stellen zich hieronder voor.

Even voorstellen: coach Anco Sneep

Mijn naam is Anco Sneep (1963) en ik ben geboren en getogen in Dinteloord, op het akkerbouwbedrijf van mijn familie dat ik alweer ruim 30 jaar geleden overgenomen heb. Ik ben getrouwd met Jeannette en samen hebben we 2 kinderen. Ik heb een brede achtergrond in het agrobedrijfsleven en doe alweer ruim acht jaar freelance-opdrachten voor de provincie, allemaal agro-gerelateerd en veelal gericht op bedrijfsontwikkeling.

Wat ik kan betekenen als coach? Samen met jou kijk ik waarin je kunt groeien. Zoals: wat kan je goed en hoe kan je een nog betere boterham gaan verdienen? Samen kijken we naar wat er bij jou past. Jouw vraag mag heel breed zijn of juist specifiek. Het uitgangspunt is dat jij in jouw kracht komt te staan. 

Neem contact op met coach Anco via ancosneep@gmail.com of 06 53170103.

Even voorstellen: coach Marian Wagemakers

Ik ben Marian Wagemakers en tot 1 maart 2022 was ik algemeen directeur van Dalco Food. Dit bedrijf is 47 jaar geleden door mijn vader gestart. Afgelopen jaren is het bedrijf gegroeid van vleesbedrijf naar een productiebedrijf van vegetarische en veganistische maaltijdcomponenten. Momenteel ben ik zelf o.a. actief als lid van de stuurgroep agrofood & biobased in West-Brabant, de innovatietafel Landbouw & Voeding Noord-Brabant en bestuurslid van VNO-NCW Oss. Ik woon samen met mijn partner Jeroen en onze twee zonen. 

Wat ik kan betekenen als coach? Binnen jouw vraagstuk kijk ik met je wat of wie er nodig is om verder te komen. Het kan zijn dat we gaan sparren over jouw vragen rondom ondernemerschap, maar ook jouw plek in het familiebedrijf kan een gespreksonderwerp zijn. Of ik kan je in contact brengen met een bepaald netwerk. Ik zie mezelf als buddy en sta graag naast je.

Neem contact op met coach Marian via marian.wagemakers@swerte.nl of 06 50246378.

Meer info?

Heb je een algemene vraag over het Actieplan of over het coachtraject? Stel jouw vraag aan Loes van Erp-Mooren, provinciaal contactpersoon jonge landbouwers, via Lmooren@brabant.nl of 06 55686625.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen