Veel belangstelling voor Next Tech Food Factories bij Food Technology

Het Next Tech Food Factories team met v.l.n.r. Simon Maas, Martin van Rooij, Monique Sonnemans, Dirk van Ledden en Lisanne van Oosterhoud (programmamanager).
20-04-2023
309 keer bekeken

Op 12 en 13 april presenteerde Next Tech Food Factories het kersverse organisatieteam én de eerste innovatieprojecten tijdens Food Technology in ’s-Hertogenbosch. Deze beurs trok ruim 2.000 bezoekers die alles wilden weten over de laatste ontwikkelingen op het snijvlak van food en tech.

De kernactiviteit van Next Tech Food Factories is het bij elkaar brengen van voedselverwerkers, hightech leveranciers en hightech machinebouwers. “Wij zijn de go-to organisatie om nieuwe technologieën in voedselverwerkende industrie te laten landen. Wij beloven op zoek te gaan naar leveranciers en partners die helpen om jouw vraag te beantwoorden”, aldus Robert Jan Marringa. Hij kreeg de opdracht van Brainport Development en AgriFood Capital om als kwartiermaker deze nieuwe programmatische samenwerking vorm te geven. Per 1 mei a.s. draagt Robert Jan Marringa het stokje over aan de nieuwe programmamanager Lisanne van Oosterhoud.

Diverse projecten

Next Tech Food Factories organiseerde tijdens de beurs in Den Bosch drie inspirerende seminars om de rol, activiteiten en aanpak van deze nieuwe samenwerkingsorganisatie toe te lichten. Op dit moment worden er drie projecten uitgevoerd.

Een vierde project start binnenkort. Simon Maas, Internationale samenwerking & projecten bij AgriFood Capital, legt uit: "Met HIGHFIVE, Food-scalEUp en EDIH-SNL helpen we voedselverwerkers die data en hightech willen inzetten om nóg slimmer en duurzamer te kunnen produceren. Zo bouwen we samen onder andere een innovatiehub met testfaciliteiten om bedrijven te kunnen ondersteunen met het ontwikkelen én het implementeren van digitaliseringstrajecten.”

Simon Maas kondigt ook een nieuwe voucherregeling aan die waarschijnlijk in juni opengaat. “Hiermee kunnen we individuele ondernemers maar ook consortia fors ondersteunen met hun digitaliserings- en automatiseringstrajecten. Denk bijvoorbeeld aan de ontwikkeling en de toepassing van cobots in voedselverwerkende fabrieken.”

Belangstelling voor Next Tech Food Factories?

Met de verschillende projecten en initiatieven stimuleert Next Tech Food Factories innovaties op snijvlak van hightech en voedselverwerking. Benieuwd wat deze organisatie kan betekenen? Ga naar www.nexttechfoodfactories.nl

Ambitie provincie

Next Tech Food Factories draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. Next Tech Food Factories past in de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen