Brabant en Vlaanderen over de landbouw van morgen

16-05-2023
428 keer bekeken

De grote uitdagingen van deze tijd op gebied van stikstof, bodem, water of ruimte kennen geen landsgrenzen. Om hier een gezamenlijk antwoord op te geven, gaan provincie Noord-Brabant en Vlaanderen inspiratie bij elkaar opdoen.

Tijdens een bijeenkomst delen Brabantse en Vlaamse koplopers en kennisinstellingen uit de agritechsector hun inzichten, ervaringen en de nieuwste technologieën, en wisselen hun kijk op de landbouw van de toekomst uit. Deze bijeenkomst is een gezamenlijk initiatief van de provincie Noord-Brabant en Agrolink Vlaanderen.

De landbouw van de toekomst

Nederland en Vlaanderen staan in de landbouw voor gelijksoortige uitdagingen. Ook Europa heeft een plan voor lange termijn gemaakt om het gebruik van meststoffen en chemische middelen sterk te verminderen. Tegelijkertijd willen de Nederlandse en Vlaamse agrariërs hun opbrengst op pijl houden en werken in harmonie met de natuur en hun leefomgeving.

Wanneer?

27 juni van 12.30 tot 19.00 uur

Waar?

Agropolis, Agropolis Park 101, 3640 Kinrooi, België

Voor wie?

(Agrarisch) Ondernemers en kennisinstellingen uit de agritechsector in Noord-Brabant en Vlaanderen.

Programma en aanmelden

Tijdens de middag zullen verschillende sprekers en demonstraties van toonaangevende bedrijven aan bod komen. Zie ook: programma.

U kunt zich kosteloos aanmelden via het e-formulier

Meer informatie leest u op de website van agritechevent.

Ambitie provincie

Dit project draagt bij aan de ambities van de provincie voor de landbouw- en voedselketen van morgen, zoals beschreven in het beleidskader Landbouw en Voedsel 2030. Daarbij stelt de provincie zich onder andere ten doel dat de Brabantse landbouw- en voedselproductie in 2030 economisch toonaangevend is. Het Agritech event past in de ambitie om koploper te zijn op het gebied van innovatie, digitalisering, het sluiten van kringlopen en slimme verdienmodellen in agrifood. Dat doen we samen met andere overheden, het bedrijfsleven, startups, onderwijs en onderzoeksinstellingen. Zo is Brabant dé groene proeftuin van de toekomst, waar alle partners samenwerken aan duurzame, innovatieve oplossingen voor de voedselvoorziening van morgen, waarin een goede balans tussen landbouw- en voedselproductie en de omgeving centraal staat.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen