‘Boer zoekt boer’ uit startblokken

25-05-2023
909 keer bekeken

In het project Boer zoekt Boer worden potentieel geschikte opvolgers en bedrijven zonder opvolger aan elkaar verbonden, zodat er mogelijk succesvolle matches kunnen ontstaan. Op 7 juni is er een bijeenkomst voor geïnteresseerden.

Waar het vroeger in de agrarische sector gebruikelijk was dat de eigen kinderen het bedrijf overnamen, is dat tegenwoordig niet meer vanzelfsprekend. Er zijn bedrijfshoofden die geen opvolger hebben maar wel graag willen dat hun bedrijf wordt voorgezet als zij stoppen.

Ook zijn er jonge agrariërs die het bedrijf thuis wel mogen overnemen, maar waar de bedrijfs- locatie of omvang ervoor zorgt dat er weinig toekomstperspectief is. Of jongeren die thuis geen bedrijf hebben, maar wel graag een eigen boerenbedrijf willen runnen.

Vraag en aanbod

Buitenfamiliale bedrijfsovernames staan centraal in het project Boer zoekt Boer. In feite is het een plek voor vraag en aanbod.

Een volgende generatie agrarische ondernemers met toekomstperspectief is onmisbaar voor de Brabantse land- en tuinbouw. De provincie wil hier werk van maken en heeft het bestempeld als speerpunt in het vorig jaar gepresenteerde Actieplan Jonge Boeren. Het project Boer zoekt Boer is de concrete uitwerking hiervan.

Het project wordt momenteel opgestart door het BAJK en de provincie. Na de zomer zal er een begeleidingstraject beginnen voor buitenfamiliaire bedrijfsovername.

Informatiebijeenkomst op 7 juni

Wil je op een laagdrempelige manier in contact komen met die potentiële opvolger of met jouw mogelijk nieuwe ‘bedrijf’? En wil je horen over ervaringen van anderen op het gebied van bedrijfsovername? Of kennis opdoen over een overnametraject? Dan is het zeker de moeite waard om op woensdag 7 juni om 20:00 uur de bijeenkomst van het BAJK bij te wonen. Dit kan online of op locatie (exacte locatie wordt nog bekendgemaakt). Kijk op de website van het BAJK voor meer informatie over de bijeenkomst op 7 juni en om jezelf aan te melden of mail direct naar info@bajk.nl.

Op zoek naar een klankbord?

Ook interessant voor jonge agrariërs, is de mogelijkheid om kosteloos te sparren met een coach. In een vrijblijvend coachingstraject kan je aan de slag met jouw persoonlijke doel. Dit kan gaan over bedrijfsovername, over het in contact komen met een nieuw netwerk, en meer. Lees verder als je wilt kennismaken met de twee coaches.

Afbeeldingen

X (voorheen Twitter)

Cookie-instellingen